Verslag Platform Houtrook en gezondheid

Het Meldpunt Rookoverlast is benieuwd naar het verslag van het Platform Houtrook & Gezondheid. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en sport laat in een brief nog wel even weten dat het WOB verzoek hun bijna € 1000 euro heeft gekost.

Het betreffende verslag treft u hier aan: Bijlage+bij+besluit+Wob-verzoek+inzake+notulen+van+Platform+Houtrook

ziekvanvuur


2 reacties op ‘Verslag Platform Houtrook en gezondheid

 1. De kachelhandel heeft nog steeds een te grote mond in dit Platformgebeuren. Zij zijn het die met hun kachels deze ellende veroorzaken en met hun produkt mensen ziek blijven maken .Elke keer komen ze met andere smoezen zoals “goed stoken ” , de “Zwitserse methode” en andere onzin .Evenals de light sigaret gaat dit het overlastprobleem niet oplossen.maar daar is het de kachelbranche helemaal niet om te doen,het gaat er vooral om, om voordat de pleuris uitbreekt met vele kankerdoden ,zoveel mensen als mogelijk is hun kachels aan te smeren. Ook de voorgestelde sanering met ECOkachels is grote oplichterij. Je ruikt ze minder, je ziet nauwelijks rook, maar het fijnstof is kleiner en gemener. In het Platform worden de partijen die de negatieve gevolgen van hun misdadige handel aankaarten aan het lijntje gehouden Ondertussen vliegen de hout en pelletkachels over de toonbank .Mensen zijn dol op vlammetjes van dit psychologische aspect maakt de kachelbranche misbruik. Niks over de gigantische toename van schoorsteenbranden, bij stroomstoring in de brand vliegende pelletkachels , koolmonoxide, fijnstof in je eigen huis en dat van de buren , dioxine en benzeenvergiftiging . Trouwens rondom de demonstratiecentra van hun eigen filialen stinkt het als de hel. Maar die zijn meestal gelegen op industrieterreinen en niet naast huizen in woonwijken. Net als sigarettenfabrikanten misleiden ze hun klandizie .Hout stoken wordt dan ook qua ziekmakende stoffen door verbranding wel het nieuwe roken genoemd.Maar dan zo dat mensen zich er niet meer tegen kunnen beschermen.Het is als of je met het dievengilde moet overleggen om je huis inbraakvrij te houden.Weg dus met de houtkachelmaffia en de biomassacriminelen want dat is de grote tak die er achter zit wereldwijd.Deze schoften met hun subsidiehandlangers bij de overheid moeten worden ontmaskerd en snel ook .

  Like

  1. Daarom moeten we dit continu onder de neus wrijven van de politiek, zelfs als ze niet willen luisteren en de parallel met roken meenemen, want hoe lang moeten we nog wachten ? Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat er eindelijk (als ik t nog mee maak) iets aan gedaan wordt.. Het liefst een holistische aanpak om alle bronnen van (ultra)fijn stof aan te pakken, maar beginnen met houtstook omdat we leven in woonwijken waar de overschrijdingen van nog niet bepaalde drempelwaarden van (ultra) fijn stof nog niet bestaan. Waarom niet:Omdat er geen veilige ondergrens is.

   Via alle Provinciale Staten heb ik het verzoek STOP MET BIOMASSA geplaatst (paar weken terug)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s