GGD Utrecht “helpt” gedupeerde? Houtrook roken op het balkon….

Gezellig op het balkon zitten is er niet meer bij. De gemeente IJsselstein onderneemt hier niets tegen. Een noodkreet naar de GGD Utrecht dan maar? Nee, dat helpt ook niet. Kent u de slogan nog: Roken we lossen het samen wel op?   Loopt u ook tegen muren aan bij de overheidsinstanties? Neem contact op … More GGD Utrecht “helpt” gedupeerde? Houtrook roken op het balkon….

Vele klachten: Stankoverlast van vuurkorven en tuinkachels

Klachten over houtkachels krijgen we met het mooie weer niet of nauwelijks  meer binnen. Wat ons verbaasd is: dat het net mooi weer is en dat we nu al vele meldingen krijgen van stankoverlast van vuurkorven en tuinkachels. Resultaat is dat mensen niet meer hun woning goed kunnen ventileren. Maar ook mensen die met het … More Vele klachten: Stankoverlast van vuurkorven en tuinkachels

Controle op uitstoot particulieren?

Brief van een chemicus aan de politiek geschreven: Tot mijn vreugde zag ik dat u vragen gesteld heeft over houtrook: https://www.partijvoordedieren.nl/vragen/vragen-wassenberg-over-houtrook Heel fijn, echter ik heb nog een suggestie. Hét probleem is dat de kwaliteit van de uitstoot niet is geregeld. Als je een CV ketel koopt moet deze gekeurd zijn. Niet alleen veilig, maar ook … More Controle op uitstoot particulieren?

Kappen met bomen kappen

Het Meldpunt Rookoverlast krijgt steeds meer signalen dat er bomen (nodeloos) worden vermoord. Wij willen graag hier meer onderzoek naar gaan doen. Geeft u aan waar bomen worden gekapt en hoeveel. Wilt u hier ook  foto’s van maken?  U kunt het mailen naar: rookhinder apenstaartje gmail.com .      

VVD over houtrookoverlast (Krimpenerwaard en VVD landelijk)

VVD Krimpenerwaard deed informatie over een ernstige situatie inzake houtrook af als SPAM. Wij vinden niet dat dit de manier is om met elkaar te gaan communiceren. Doorgaans heeft juist de VVD op het gebied van communicatie met normen en waarden hoog in het vaandel staan. Als je iets verkeerd verwoord dan rekent de VVD … More VVD over houtrookoverlast (Krimpenerwaard en VVD landelijk)

Verslag Platform Houtrook en gezondheid

Het Meldpunt Rookoverlast is benieuwd naar het verslag van het Platform Houtrook & Gezondheid. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en sport laat in een brief nog wel even weten dat het WOB verzoek hun bijna € 1000 euro heeft gekost. Het betreffende verslag treft u hier aan: Bijlage+bij+besluit+Wob-verzoek+inzake+notulen+van+Platform+Houtrook

Stoken op nat hout?

Het Meldpunt Rookoverlast kreeg een foto van een houtopslagplaats. Het hout is naast de woning opgestapeld. Het stoken op nat hout geeft extra veel overlast voor de omgeving. Wij vinden het onwenselijk dat buren elkaar moeten aanspreken op het stookgedrag. Wij zijn van mening dat de uitstoot sterk gereduceerd moet worden. We zien vaak dat … More Stoken op nat hout?

Klimaat onderzoeker KNMI over houtrook

Het Meldpunt Rookoverlast heeft navraag gedaan bij het KNMI over houtrook. Welke invloed heeft houtrook op het klimaat? Wij kregen het volgende antwoord: Houtstook leidt tot luchtvervuiling , ook wel aerosolen genoemd. Aerosolen hebben een koelende werking op het klimaat. Zie bijvoorbeeld http://www.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/wg1/WG1AR5_SPM_FINAL.pdf (met name hoofdstuk C vanaf blz. 13, zoek op ‘aerosol’) Ik weet niet hoeveel … More Klimaat onderzoeker KNMI over houtrook