Chroom-6 in uw omgeving?!

Er is veel te doen om chroom-6. Denk aan de mensen die hebben gewerkt voor Defensie. Medewerkers van Defensie zijn blootgesteld aan grote concentraties van de kankerverwekkende stof chroom-6

Helaas zijn er nog altijd mensen in Nederland die stoken op geïmpregneerd hout. Hierbij komen zeer giftige stoffen vrij. Onder andere chroom-6. Volgens schrijven van de Volkskrant: In vaste vorm kan het geen kwaad, maar als het als stof vrijkomt, kan zelfs een kleine hoeveelheid al kanker veroorzaken. Een hoogleraar stelt dat chroom-6 nog schadelijker is dan asbest. Wanneer er asbest is vrijgekomen dan wordt er van alles gedaan in Nederland. Maar waarom laten ze chroom-6 zo de lucht ingaan?

Het Meldpunt Rookoverlast wil dan ook dat de houtstokers gecontroleerd worden op hoe iemand stookt. Dit kan de schoorsteenveger doen. Als u een kijkje neemt op Marktplaats en zoekt op ‘gratis brandhout’ dan komt u vele houtsoorten tegen die absoluut niet geschikt zijn om te stoken. Een GGD-arts van het Platform Houtrook heeft Marktplaats gevraagd om geïmpregneerd hout op de verboden stoffen te laten plaatsen. Marktplaats geeft aan dat zij dit niet van plan zijn om dat te gaan doen.

Is rookoverlast van houtkachels, haarden en vuurkorven: een burenruzie of een milieuprobleem?

Bron: Hoe gevaarlijk is Chroom 6?

Zie ook: Stoken op geïmpregneerd hout

$_85 (1)

 


2 reacties op ‘Chroom-6 in uw omgeving?!

  1. Hoezo er is veel te doen geweest over Chr6 er is nog steeds veel over te doen en ook over de ander carsiogene en toxische stoffen.
    Er is nog steeds veel over te doen, er wordt nog steeds door de overheid verstoppertje gespeeld en doofpotten aangeschaft!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s