Gratis brandhout (journalist van de o.a. Volkskrant)

De Volkskrant schreef kritische stukken over Chroom VI. In 2010 schreef een journalist van o.a. de Volkskrant over leve het brandhout. De journalist schrijft hier op: “Gratis hout is er in overvloed. …. Ook in de stad valt heel wat hout te sprokkelen: afvalcontainers op bouwterreinen puilen vaak uit met prima stookhout. Met name afgezaagde steunbalken branden lekker lang.* ”

Vaak gaat het hierom behandeld hout en hiermee komen zeer ongezonde stoffen in de lucht. Denk aan arsenicum en chroom 6. Wij hebben de betreffende journalist geïnformeerd hierover. Wij kregen meteen een verwijt dat wij hem in de avond 1 sms hadden gestuurd.

*=bron: http://www.evertnieuwenhuis.nl/nieuws-achtergrond/leve-het-brandhout

Reactie journalist op ons schrijven:

Dank voor uw e-mail, waarvan ik akte heb genomen.
Ik vermoed dat u reageert op een artikel op mijn website, net als de heer xxxx van een over houtstookoverlast.
U ziet de zaken waarschijnlijk anders dan in het artikel besproken en dat is uw goed recht.
We zijn het met elkaar eens dat we elkaar zo min mogelijk overlast moeten bezorgen, ook met houtkachels.
Mij verder – excusez le mot – bestoken met informatie stel ik niet op prijs, ook niet per sms (en zeker niet ’s avonds).
Succes met uw website.
Deze journalist is van de afdeling duurzaam.

3 reacties op ‘Gratis brandhout (journalist van de o.a. Volkskrant)

  1. Dat artikel is uit 2010.

    Ik kan mij voorstellen, dat die man een beetje geïrriteerd raakt als hij op zijn eenzijdige falen uit 2010 attent gemaakt wordt

    Groetjes

    Jos

    Like

  2. Fijn dat zo een iemand zich ook eens een keer niet lekker voelt. Eenzijdig falen ??? Hij neemt geen woord terug. En werkt nog steeds bij de afdeling duurzaam van de Volkskrant.

    Like

  3. Beste Jos,

    Ook in 2010 was al bekend dat houtrook schadelijk was. Je noemt het falen. De betreffende journalist komt niet terug op het artikel. Hij promoot het stoken op afval hout. Hiermee vergiftig je de lucht met arsenicum. Kennelijk is het versturen van een sms slechter dan het vergiftigen van mensen.

    Like

Plaats een reactie