Meldingen overlast paasvuren

Het Meldpunt Rookoverlast krijgt momenteel meldingen van overlast van paasvuren. Ook zelfs uit een ziekenhuis met een longpatient . Zij kan daar niet goed slapen.

Wij raden u aan om ook de tweede kamerleden benaderen hierover evenals de GGD’n. Laat ons weten wat de reactie is van de genoemde instanties of Kamerleden.

Uit onderzoek van Meldpunt Rookoverlast doet blijken dat Kamerleden doorgaans geen reactie geven op meldingen van houtrookoverlast. Uitzondering hierop is de Partij voor de Dieren. Ook op telefonische meldingen aan Den-Haag blijft een reactie uit. 


Een reactie op “Meldingen overlast paasvuren

 1. Terugkoppeling ontvangen reacties

  G. van Dijk: Dank voor uw bericht en signaal!

  K. Dijkhoff: Geachte mevrouw, Hiermee bevestig ik u de ontvangst van onderstaande e-mail. Dank hiervoor. Gezien de inhoud heb ik deze onder de aandacht gebracht van mijn fractiegenoot Erik Ziengs. Hopende u hiermede van dienst te zijn geweest. Met vriendelijke groet, Klaas Dijkhoff.

  Femke Merel van Kooten: Geachte mevrouw Van der Meer, Hartelijk dank voor uw bericht over paasvuren. Wij delen uw zorgen hierover. In het verleden hebben wij dit onderwerp al vaker geagendeerd. Zie bijvoorbeeld de volgende pagina’s: [ https://www.oogtv.nl/2019/04/partij-voor-de-dieren-alle-paasvuren-verbieden/ | https://www.oogtv.nl/2019/04/partij-voor-de-dieren-alle-paasvuren-verbieden/ ] [ https://panorama.nl/nieuws/politiek/partij-voor-de-dieren-wil-paasvuren-afschaffen | https://panorama.nl/nieuws/politiek/partij-voor-de-dieren-wil-paasvuren-afschaffen ] [ https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4594971/paasvuren-vaak-dodelijk-voor-dieren | https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4594971/paasvuren-vaak-dodelijk-voor-dieren ] Dit is een onderwerp dat vooral speelt op lokaal niveau, maar ook in de Tweede Kamer hebben wij de milieu- en luchtvervuiling van paasvuren tijdens enkele debatten kunnen benoemen. Twee van deze bijdragen kunt u op de volgende pagina’s teruglezen: [ https://partijvoordedieren.nl/bijdragen/bijdrage-teunissen-aan-debat-over-de-gevaren-van-de-uitstoot-van-houtkachels | https://partijvoordedieren.nl/bijdragen/bijdrage-teunissen-aan-debat-over-de-gevaren-van-de-uitstoot-van-houtkachels ] [ https://partijvoordedieren.nl/bijdragen/bijdrage-wassenberg-ao-luchtkwaliteit | https://partijvoordedieren.nl/bijdragen/bijdrage-wassenberg-ao-luchtkwaliteit ] Wij zullen ons hiervoor blijven inzetten. Daar kunt u op rekenen! Met vriendelijke groet, Falco van Hassel

  Tot slot heeft ook de ggd leiden een positieve reactie gegeven waarbij ze aangeven het houtstook probleem onder de aandacht te blijven brengen, met als doel regelgeving.

  Groeten, Gitta van der Meer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s