Regelmatig wordt er afval verbrand

Omroep Gelderland* meldt dat er regelmatig afval wordt verbrand. Dit gebeurd ook bij houtkachels. De overheid wil graag dat buren onderling hier elkaar op aan gaan spreken. Praktijk is dat dit niet gebeurd vanwege burenruzie’s. De gezondheid is hiermee ernstig in gevaar. Ook hebben we KWF hiervan op de hoogte gesteld. Echter KWF doet hier verder niets mee. Zo worden er oude kasten verbrand, laminaat, bielzen en andere afval. Op het Meldpunt Rookoverlast kregen we een melding dat een man met hartklachten nu ook astma er bij heeft gekregen.

Het Meldpunt Rookoverlast vind dat er geen kliksysteem moet zijn voor mensen die afval verbranden. In Duitsland controleert de schoorsteengilde of iemand stookt op afval materiaal. Dit kan gemakkelijk gecontroleert worden aan de hand van het roet. Het gros van de landelijke politieke partijen is van mening dat hiervoor buurtbemiddeling is. Echter als de stoker hier niet aan mee werkt kan de ernstig giftige stoffen in de lucht gewoon doorgaan. Ook krijgen wel verontruste ouders aan de lijn die bang zijn dat hun net geboren baby ziek wordt. Zo is er een gezin die hun kinderen niet meer kan laten slapen in hun eigen slaapkamer vanwege de hoeveelheid (zwarte) rook. Officieel moet de gedupeerde een handhavingsverzoek indienen. In zulke gevallen moet er direct gehandhaaft worden en moet je geen bureucratie aan regels hebben.

Heeft u hinder van rook van uw buren? Meld het onmiddelijk op ons Meldpunt Rookoverlast. De risico’s van afval verbrandingen worden ERNSTIG onderschat. Ook door de landelijke en lokale politieke partijen. Vooral door de VVD. Zij denken nog steeds “roken we lossen het samen wel op”. En zo niet, dan kan een vergiftiging als Chroom-6, kwik en andere zeer kankerverwekkende stoffen gewoon doorgaan. Helaas verteld Mark Rutte dit niet op televisie, radio of in de kranten.

Bel ons gerust op telefoon 06 49 13 77 77.

 

Bron: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2392801/Gemeente-Harderwijk-over-vuren-houd-het-veilig-en-gezellig

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s