Meldpunt Rookoverlast bestaat drie jaar

Het Meldpunt Rookoverlast bestaat 3 jaar!

 

Het Meldpunt Rookoverlast heeft vele lokale raadsleden geïnformeerd over houtrookoverlast.

Het Meldpunt Rookoverlast heeft periodiek de Tweede Kamerleden geïnformeerd naar de overlast van vuurkorven en houtkachels. Helaas is het zo dat de landelijke partijen geïnformeerd worden door de staatssecretaris en zodoende zodanig geïnformeerd worden dat zij er vrijwel niets aan gaan doen (alleen voorlichting). Een Kamerlid van de VVD gaf eerlijk aan dat de overlast van houtkachels groter is dan het autoverkeer.  We hebben zelfs gesproken met mevrouw Thieme over houtrookoverlast.

De staatssecretaris ziet houtrookoverlast nog steeds als lokaal probleem. Tenslotte hebben we contact gehad met de heer Rene Korenromp.

We hebben het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat gevraagd of het hun ook bekend is welke gezondheidsrisico’s het heeft als mensen geïmpregneerd hout verbranden in de houtkachels. Tot onze verbazing doet blijken dat alleen de materialen die wij hebben gestuurd hebben naar het Ministerie bekend is. Chroom-6 komt vrij bij het verbranden van geïmpregneerd hout. Hierover krijgen wij vele meldingen. Ook hebben we het KWF hierover geïnformeerd maar de reactie is zeer teleurstellend van het KWF. Zij zouden juist moeten gaan strijden tegen zeer kankerverwekkende stoffen.

Heeft u hinder van houtrookoverlast? Wilt u weten wat wel of niet mag? Neem contact met ons op. Ook zoeken we mensen die bereid zijn om de raadsleden van hun gemeente te informeren over houtrookoverlast.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s