VVD over houtrookoverlast (Krimpenerwaard en VVD landelijk)

VVD Krimpenerwaard deed informatie over een ernstige situatie inzake houtrook af als SPAM. Wij vinden niet dat dit de manier is om met elkaar te gaan communiceren. Doorgaans heeft juist de VVD op het gebied van communicatie met normen en waarden hoog in het vaandel staan. Als je iets verkeerd verwoord dan rekent de VVD je daarop af.

Vanuit de Tweede Kamer kregen we deze reactie:

Dank voor uw bericht aan de VVD. Ik kan mij zo voorstellen dat het erg vervelend is als uw klacht betreft houtrookoverlast niet wordt gehoord. Dit is inderdaad een probleem die in eerste instantie binnen de gemeente opgelost zou moeten worden. Wanneer u en uw buren er samen niet uitkomen, kan, zoals ook in uw GGD Pdf bestand staat, de gemeente handhavend optreden. Hier ligt in eerste instantie geen rol voor de raadsleden. Het probleem is onder de aandacht van de landelijke politiek. Het is erg lastig om hier eisen en maatregelen voor te maken.

Ik hoop voor u dat de houtskooloverlast minder word.

Met vriendelijke groet,

 

Joren

VVD Voorlichting

 


070-3183036 
vvdvoorlichting@tweedekamer.nl 
www.vvd.nl

Binnenhof 1A
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

 

De VVD heeft het woord houtrookoverlast omgetoverd in houtskooloverlast. De GGD geeft aan dat er onvoldoende regels zijn om houtrookoverlast aan te gaan pakken. De VVD geeft aan dat in de eerste instantie geen rol is vastgelegd voor de raadsleden. Echter dat is ONJUIST. Dezelfde VVD (Remco Dijkstra) heeft aangegeven dat raadsleden een APV kunnen laten opstellen. Als die in deze ontbreekt dan heeft de gemeente vrijwel geen mogelijkheden om de overlast tegen te gaan.

De gemeente Vlissingen geeft aan dat: al stoken mensen op plastic, ze niets hieraan kunnen doen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s