Volkspartij voor Vrijheid en Democratie?

Op de website van de VVD staat het volgende inzake overlast van houtkachels: De VVD vindt het echter geen taak van het Rijk om zich (naast voorlichting en strenge eisen aan nieuwe kachels) hiermee te bemoeien.

De VVD is dus van mening dat wanneer iemand (on)bewust slecht stookt gewoon zijn gang kan blijven gaan. We zien dat gemeenten niet of nauwelijks handhaven op overlast van houtkachels. Zelfs wanneer mensen stoken op sloophout. Hierbij komt Chroom VI en Arsenicum in de lucht. De VVD Leeuwarden (Sietse Bouma) vind dit zelfs een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Het mag u dan ook niet verbazen dat de VVD zich verbaast dat er een motie is gekomen om houtrookoverlast tegen te gaan zie: http://www.lc.nl/friesland/Actie-tegen-rook-houtkachels-Leeuwarden-verbaast-VVD-21517080.html

De VVD vergeet: De vrijheid gaat tot zover, dat een ander zijn vrijheid niet beperkt wordt.

De VVD denkt dat mensen het onderling kunnen oplossen:

Gemeenten kunnen regels opstellen, maar het belangrijkste is dat je rekening houdt met je omgeving en het samen oplost.

De VVD wil kennelijk dat duizenden mensen die hinder ondervinden van houtkachels in gesprek gaan met hun buren. De ervaring leert dat dit niet werkt.

Tot slot schrijft de VVD op haar website:

Het stellen van eisen aan nieuwe kachels die op de markt komen (bronbeleid), goede installatie en voorlichting bij aanschaf en gebruik moeten voldoende zijn.

De VVD denkt dat dit voldoende moet zijn. Kennelijk heeft de VVD nog nooit met een houtrookgedupeerde gesproken. Als iemand eenmaal een “slechte” kachel heeft gekocht dan zal die nooit zo snel vervangen worden. De overlast blijft bestaan en is dus niet voldoende.

Houtkachellobby: Zij hebben gesprekken met het ministerie van Milieu & Infrastructuur blijkt uit een WOB verzoek van stichting Houtrookvrij. De houtkachellobby treft u niet aan in het lobbyregister van de tweede kamer: https://www.tweedekamer.nl/contact_en_bezoek/lobbyistenregister

VVD: Bron: https://remcodijkstra.vvd.nl/standpunten/3235/houtstook

Erik Ziengs blijkt nu te gaan over houtrookoverlast binnen de VVD. Erik Ziengs heeft zelf ook een houtkachel: http://www.dvhn.nl/drenthe/VVD-Kamerlid-Erik-Ziengs-Ik-ben-aan-het-houthakken-22502895.html

Wanneer mensen teveel vrijheden krijgen en dus ook voor overlast kunnen zorgen dan heb je geen vrijheid meer. De VVD is dan in onze optiek ook geen partij die streeft naar vrijheden.

De VVD Hellevoetsluis laat ons weten dat zij zich voor kunnen stellen dat de gemeente Hellevoetsluis niet handhaaft. In deze gemeente wordt druk gestookt op afvalproducten. Daar waar controle’s ontbreken krijg je (helaas) wantoestanden.

vloeren


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s