Pelletkachel zorgt voor rookoverlast in Leeuwarden

Het Meldpunt Rookoverlast heeft eerder de raadsleden in Leeuwarden benaderd voor overlast van een houtkachel. Daarin wordt sloophout gestookt. Helaas is geen enkel raadslid bereid om hier wat aan te gaan doen. Behalve de partij Verenigd Links. Maar die wordt door de PvdA Leeuwarden bestempeld als activistisch. De ChristenUnie mochten wij niet bellen op zaterdag en was tot niets bereid om iets te gaan doen.

Op pelletkachels zit subsidie. Maar zijn pelletkachels beter dan houtkachels? Een gedupeerde schreef het volgende:

Stankoverlast door pelletkachel, gang stinkt door de rook, trekt woonkamer binnen, ventilatieroosters kunnen niet meer open.

Deze pelletkachel uitlaat is geïnstalleerd op de gevel van de woning.

Pelletkachels worden als hoofdverwarming gebruikt. De GGD geeft aan dat je houtkachels niet als hoofdverwarming moet gaan gebruiken. Maar wat dan met pelletkachels waar onze overheid ook nog eens subsidie opgeeft?

We zien dat mensen in een doolhof terecht komen als zij een melding willen maken over overlast van fijnstof en giftige stoffen. Men roept dat ze klachten serieus nemen. Dat is echter niet waar want er wordt NIETS gedaan aan klachten. De overkoepelende orgaan van buurtbemiddeling beweerd dat zij vrijwel nooit meldingen over rookoverlast binnenkrijgen. Het beleid van onze overheid is dat je bij ernstige giftige stoffen dit bespreekbaar moet maken met je buren. Het Meldpunt Rookoverlast ziet dat dit niet werkt. Het kwalijke is dat hier (ernstige) gezondheidsschade optreedt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s