Stook verbod op geïmpregneerd/geverfd hout Rijdende Rechter

De Rijdende Rechter heeft een uitspraak gedaan over een alles brander. De stoker stookte op gratis brandhout. Hij stookt op geïmpregneerd- en geverfd hout. Hierbij komen zeer zorgwekkende stoffen in de lucht terecht. Het huidige beleid van de overheid is dat burgers elkaar hierop gaan aanspreken. Het Meldpunt Rookoverlast ziet hierdoor een toename aan burenruzies. Vaak krijgen de gedupeerden nul op het rekest van de stoker. Ook zien we dat stokers naar elkaar verwijzen. Op begrip kan iemand vaak niet rekenen van de stoker. In Hollandskroon zegt de stoker dat het zijn probleem is dat hij hinder heeft van houtrook. Een ambtenaar van de gemeente Assen geeft aan dat vliegtuigen ook schadelijke stoffen uitstoten. Helaas zijn er geen constructieve oplossingen om de overlast tegen te gaan. De stoker bij de Rijdende Rechter wijst ook naar anderen. Vuurkorf of een barbecue: Daar moet je dan ook maar wat van gaan zeggen. En het geverfd hout wat in het stookhok ligt dat gaat beslist niet de alles brander in. Dat een stoker stookt op afval is gemakkelijk te bewijzen door het roet te gaan controleren. Maar een stoker zal het roet waarschijnlijk niet afstaan aan derden. Onder het mom van privacy.

Verder is het opmerkelijk dat de stoker een stookverbod heeft gekregen van 00:00 uur tot 06:00 uur. Wij zouden graag willen weten op welke basis deze stookverbod is afgegeven. Een stookverbod met windstil en mistig weer waar het Longfonds voor pleit is niet gehonoreerd door de Rijdende Rechter.

Bron: https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/uitzendingen/lak-aan-n-gratis-dak

Mocht u de uitzending hebben gemist? U kunt het nog bekijken via de onderstaande link: https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/uitzendingen/lak-aan-n-gratis-dak

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s