Meldpunt heeft 388 gemeenten een brief geschreven

Het Meldpunt Rookoverlast heeft bijna alle gemeenten in Nederland een brief (per post, een gering aantal via de e-mail) een brief geschreven. Het Meldpunt Rookoverlast doet momenteel navraag of raadsleden de brief heeft bereikt. Het antwoord moet helaas “nee” zijn. De meeste raadsleden geven aan deze brief niet te hebben gekregen. De gemeente Weststellingwerf wist niet wat zij met deze brief moesten gaan doen. Waar komt de brief dan terecht? Het komt vaak ergens op de ingekomen stukken te staan wat niemand leest. De gemeente laat dan vervolgens het Meldpunt Rookoverlast weten dat zij de brief voor kennisgeving hebben aangenomen. Of dat de brief doorgaat naar het college van B&W.

De VVD gaf aan dat er een hoge werkdruk is onder de raadsleden en dat zij slechts 5 euro per uur verdienen.

Sommige raadsleden worden nogal kwaad op het Meldpunt als wij deze vraag stellen. Zo laat D66 in Beverwijk weten dat zij geenzins benaderd willen worden over houtrookoverlast. Zij stellen dat zij voldoende op de hoogte zijn over houtrook. De vraag wat zij tot nu toe hebben gedaan aan houtrook blijft dan ook onbeantwoord. De VVD Dronten heeft zelfs vragen gesteld over houtrookoverlast.

Het Meldpunt Rookoverlast wil graag van u weten of raadsleden het probleem houtrook wel serieus neemt. U kunt gerust bellen met ons meldpunt op telefoon 06 49 13 77 77. B.g.g. 0512 750 463.

Het Meldpunt Rookoverlast is opzoek naar nieuwe medewerkers. Wij zoeken mensen die brieven willen versturen naar verschillende instanties. De inktkosten lopen nogal in de papieren.

 


2 reacties op ‘Meldpunt heeft 388 gemeenten een brief geschreven

  1. Op mijn brief is niet op gereageerd, zeer onfatsoenlijk. Met Vriendelijke Groet, Jos Vreriks

    Op 4 november 2017 om 14:30 schreef Rookoverlast telefoon (BEL GRATIS) 06

    Like

  2. Ik heb in het voorjaar zelf alle raadsleden persoonlijk gemaild en ook de wethouders en burgemeester. Ik kreeg van 1 wethouder en 2 raadsleden een reactie, van de andere > 10 dus niet. Vervolgens ben ik naar elke fractievergadering geweest en heb daar verteld hoe de houtrookoverlast mijn leven beïnvloed. Ik kreeg toen als feedback dat ze wel vaker brieven kregen, maar dat ze nooit beseft hebben hoe zwaar dit voor iemand kan zijn (ik heb astma en buren die hele dagen stoken als vervanging van de centrale verwarming. Kan mijn huis onvoldoende luchten, moet soms mijn huis uit als er rook binnen en buiten is, kan niet douchen met het raam open waardoor veel te vochtige badkamer en daardoor weer schimmel, moet in kookluchtjes zitten waar ik benauwd van word omdat het raam niet open kan).
    Het gevolg is dat de gemeente naar een algemene maatregel van bestuur ter beperking van overlast in de gemeente moest gaan kijken (die er niet kwam omdat dit volgens de gemeente wel bij mij, maar niet in onze gemeente een probleem is). Tweede gevolg is dat de milieudienst die de overlast had beoordeeld, haar werk weer opnieuw moest doen. (ze hadden namelijk vastgesteld dat ik geen overlast heb, terwijl buren dagelijks, hele dagen stoken. Subjectief, door te ruiken terwijl de stokers hier van op de hoogte waren en mijn ramen dicht zaten, dus geen rook in huis). Dit loopt nog. Conclusie: we moeten niet alleen brieven sturen, maar ook ons persoonlijke verhaal gaan vertellen. En een manier vinden om alle mensen die last hebben in een Gemeente een petitie o.i.d. te laten tekenen, zodat de Gemeente niet meer kan zeggen dat dit geen probleem in de Gemeente is. Als de milieudienst mij niet gaat helpen, ga ik zoiets zeker doen. Plus huis aan huis flyeren om eenieder bewust te maken dat houtrook schadelijk voor de gezondheid is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s