VVD en houtrook Dordrecht

PvdA zou graag de overlast in Dordrecht willen aanpakken. Maar helaas is het zo in een democratie dat je meerdere partijen nodig hebt omdat op te lossen.

Hartelijk dank voor uw bericht. Maarten xxxxziekvanvuur.jpg, onze fractievoorzitter in de Dordtse gemeenteraad, heeft uw e-mail doorgezonden aan de verkiezingsprogrammacommissie van de VVD Dordrecht. Namens de verkiezingsprogrammacommissie beantwoord ik uw e-mail.
Uw e-mail is helaas te laat verstuurd om mee te kunnen nemen in ons werk als verkiezingsprogrammacommissie. Om er voor te zorgen dat er voldoende tijd is voor de Dordtse VVD-leden om te reageren op het conceptprogramma en omdat het programma af moet zijn voordat we onze kandidatenlijst vaststellen, was het conceptprogramma al vastgesteld toen u uw mail aan Maarten Burggraaf stuurde op 12 oktober jl.
Overigens is het conceptprogramma (dat nog gewijzigd kan worden door de VVD-leden) aandacht voor schone lucht in Dordrecht. Wij hebben als verkiezingsprogrammacommissie echter geen verbod op houtkachels, open haarden, barbecues en vuurkorven opgenomen in het conceptprogramma.
De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ook als uw e-mail eerder was verstuurd ik niet verwacht dat we zo’n verbod hadden opgenomen in het conceptprogramma. In onze ogen is zo’n verbod een te grote beperking op het woonplezier van veel Dordtenaren. Veel mensen hebben een houtkachel, open haard, barbecue, allesbrander of vuurkorf en beleven daar veel plezier en gezelligheid aan. Wij realiseren ons dat het ook overlast kan geven. Als je buren last hebben van rook, stank, of zich benauwd voelen, is dat niet prettig. Het stellen van eisen aan nieuwe kachels die op de markt komen (bronbeleid), goede installatie en voorlichting bij aanschaf en gebruik moeten voldoende zijn. Het belangrijkste is dat je rekening houdt met je omgeving en het samen oplost. Een verbod op stoken gaat wat ons betreft dan ook te ver.
Hoewel ik mij realiseer dat mijn antwoord aan u misschien niet uw ‘droomantwoord’ is, wil ik u hartelijk danken voor het feit dat u dit onderwerp onder de aandacht heeft gebracht. Wij vinden het het erg belangrijk om te weten wat er onder onze mede-Dordtenaren leeft!
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze mail dan hoor ik graag van u.

Een reactie op “VVD en houtrook Dordrecht

 1. Vreemde reactie .Houtrook is bewezen ongezond en levensverkortend voor zowel stoker als omwonenden.De stank is slechts een onderdeel van het verhaal.Vervang het woordje houtstook door moord. Ook iets wat bewezen ongezond en levensverkortend is.
  Volgens de redenatie van deze Maarten mag ik mijn buurman die seriemoordenaar is dus vooral niet storen in de bezigheden waar hij zo van geniet:
  Kort door de bocht is de houtstoker ook een soort seriemoordenaar alleen duurt het eventjes voordat zijn slachtoffers het loodje leggen.
  Maar de seriemoordenaar oude stijl is slimmer Die zorgt er wel voor dat hij er zelf levend vanaf komt .
  De domme stoker wordt namelijk zelf ook ziek van zijn moordmethoden en sterft misschien nog wel sneller dan zijn slachtoffers
  Dit vanwege de constant aanwezige megahoeveelheden ultrafijnstof en verbrandingsgif in zijn woning. Jammer voor hem gaat niet alles door de pijp naar buiten zoals de liegende kachelhandel hem had beloofd.
  En sinds wanneer is de overheid de hoeder van allerlei pleziertjes ? Ik dacht dat ze hoofdzakelijk een zorgplicht hadden ? Ook moet men ophouden hout stoken te zien als een “pleziertje” Het draagt niet bij tot woonplezier , het is ziek makend en levensgevaarlijk. Ook zorgt het voor veel overlast, burenhaat,onrust en ellende. Wat burenhaat betreft? Wat is hier het woonplezier eigenlijk van ? Dat de buren je uitkotsen omdat je ze dagelijks in de brandstank zet.?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s