Naweeën van asbest: asbest verbod 2024

In Nederland moet in 2024 de daken asbestvrij zijn. Het Meldpunt Rookoverlast krijgt meldingen binnen dat er mensen zijn die nu zelf aan de slag zijn gegaan om het asbest te gaan verwijderen om een amateuristische wijze. Een gemeente in Groningen weet dat iemand hiermee bezig is. Maar hierop wordt niet gehandhaafd.

Er zijn mensen die voor het verwijderen van asbest duizenden euro’s moeten betalen. Dit is voor vele mensen onbetaalbaar. Wij vrezen het ergste. Uit de provincie Groningen kregen we een melding van rookoverlast. De gedupeerde zei hier wat van. In diezelfde tijd ging een schuurtje met asbest in rook op.

Wij denken dat door de hoge kosten vele nieuwe asbestslachtoffers zullen gaan vallen. Diezelfde overheid dat ooit asbest promootte jaagt nu mensen op hoge kosten.  Waar uiteindelijk doden zullen vallen. Doordat mensen zelf aan de slag gaan met asbest.

Op https://www.asbest-subsidies.nl/kosten/ staat zelfs een advies om zelf het asbest te gaan verwijderen: “Je kunt er ook voor kiezen om zelf asbest te gaan verwijderen. Dit wordt in de meeste gevallen afgeraden, omdat het echt gevaarlijk is. Wil je het asbest toch zelf verwijderen? Zorg er dan voor dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ‘maanpakken’. Deze hulpmiddelen kun je huren, maar ze zijn nogal prijzig. Over het algemeen wordt het als verstandiger gezien om de asbest door een erkend asbestverwijderingsbedrijf te laten saneren.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s