Meldpunt Rookoverlast schrijft brief aan wethouder Herbert Raat (Amstelveen)

 

Het Meldpunt Rookoverlast reageert na aanleiding op het nieuwsbericht van NH Radio: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/209152/Wethouder-laat-bewoners-Tempelhof-stikken

De VVD is van mening dat zulke situaties opgelost dient te worden door de burgers zonder dat daarbij regels zijn. Het zou wat zijn dat bedrijven zelf mogen weten wat zij mogen uitstoten en dat je dit zelf moet oplossen met het bedrijf.

Deze liberale gedachte is veelal vergeten: De vrijheid gaat tot zover dat een ander zijn vrijheid niet beperkt wordt.

Het Meldpunt Rookoverlast kreeg vandaag weer een melding waarin een kind de dupe is geworden van houtrookoverlast. Of wellicht van afvalrook. Want het stinkt enorm. Het kind is na heftige rookpartij uit de schoorsteen opgenomen in het ziekenhuis. De Nederlandse overheid is van mening dat je alles zelf moet oplossen. Inmiddels is de houtrookgedupeerde er helemaal klaar mee.

Inmiddels bereiken ons ook signalen dat de ruzie’s zo hoog oplopen dat de gedupeerden van plan zijn om purschuim op de uitgang van de schoorsteen te gaan doen. Ook zijn er al mensen van plan om de buren te gaan vermoorden. Het Meldpunt Rookoverlast heeft zelfs een keer Kees van der Spek (SBS6) gewaarschuwd. Maar voor alsnog is het Meldpunt Rookoverlast een roepende in de woestijn. Dit komt omdat mensen die geen hinder hebben van rook de problemen fiks bagatelliseren. Wel is het zo dat er vaak wat moet gebeuren alvorens de politiek in actie komt. Want de politiek doet liever niets dan iets.

Liberaal beleid leidt tot onverschilligheid:  Zonder regels de rookoverlast met je buren oplossen. Dat is het beleid van de overheid. Als het overleg mislukt dan betekent  dat de overlast blijft. De overheid zegt de houtrookoverlast serieus te nemen. Maar zolang je geen duidelijke normen stelt in de wet, dan neem je het helemaal niet serieus. De VVD wil bijvoorbeeld geen regels stellen over de hoeveelheid zout in ons voedsel. De fabrikanten moeten het onderling oplossen. Na vele jaren is er nog steeds niets bereikt. Je kunt dus stellen dat liberaal beleid NIET werkt. Misschien eens de moeite waard om hiernaar een wetenschappelijk onderzoek te doen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s