Meldpunt probeert het bij Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum informatie te krijgen

Het Meldpunt Rookoverlast probeert informatie te verkrijgen bij het NVIC. Maar helaas dat is ons niet gelukt. We moeten eerst een bezoekje afleggen bij de huisarts. Inmiddels heeft een medewerker contact gehad met zijn eigen huisarts. Echter de huisarts is niet op de hoogte welke schadelijke stoffen er vrij kunnen komen bij het verbranden van (sloop)hout. De voorwaarden zijn bij het NVIC zijn belangrijker dan onze gezondheid?

vloeren.JPG

Reactie van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum:

” Ik begrijp uw zorgen, maar helaas kunnen wij niets voor u betekenen. Kerntaken van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) zijn informatieverstrekking over vergiftigingen aan medische hulpverleners, signalering van trends in vergiftigingen die in Nederland voorkomen en rapportage hierover aan de overheid. Wij verstrekken geen algemene informatie aan particulieren. Zoals ik al aangaf in mijn vorige email,  raad ik u aan om vragen t.a.v. uw gezondheid te bespreken met een (huis)arts. Indien zij zich geen raad weten dan kunnen zijn contact met het NVIC opnemen voor nader overleg. ”

brandhout

 


Een reactie op “Meldpunt probeert het bij Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum informatie te krijgen

  1. En dat hout gaat de komende maanden allemaal de lucht in. Mede dankzij het van kastje naar muur beleid van het NIVC Hoeveel van die nutteloze energie slurpende faalorganisaties hebben we eigenlijk in dit land ? Het lijkt wel ongedierte dat je zelfs met houtrook niet weg krijgt. Sterker nog het leeft er van (andermans ellende).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s