Houtrook: mensen nemen recht in eigen handen

Het Meldpunt Rookoverlast bemerkt dat de afdeling ‘handhaving’ vaak niet operationeel is. In de gemeente Molenwaard reageren ze niet op dergelijke verzoeken. Zelfs niet als er afval wordt verbrand. We zien dat mensen dan het recht in eigen handen nemen. Voorbeelden hiervan is dat mensen met een tuinslang het vuurtje gaan doven. Of zelfs vuurwerk in het vuur gaan gooien. Ook zien we dat mensen met bladblazers (gepaard met heel veel herrie) te werk gaan om de rook weg te blazen. Verder zijn er mensen opzoek naar storm ventilatoren. Echter die zijn nogal prijzig in aanschaf. Een man in Amsterdam wilde zelfs met eieren gaan gooien omdat hij verschrikkelijk veel hinder heeft van rook. Verder zien we dat mensen een brandalarm buiten gaan plaatsen. Zodra er rook is in hun eigen tuin, dan gaat het brandalarm af.

Het Meldpunt Rookoverlast heeft onlangs Wereld Kanker Onderzoek Fonds  (zie Wereld Kanker Onderzoek Fonds benaderd. Zij hebben 20 jaar ervaring met preventie op kanker. Helaas willen zij niets doen met de informatie die wij gaven aan deze organisatie. Wilt u hun laten weten wat houtrook met u doet? Stuur uw brief zonder postzegel naar Antwoordnummer 1566, 3400 VB IJsselstein.

https://www.youtube.com/watch?v=GoXsmwawp3s

 


Een reactie op “Houtrook: mensen nemen recht in eigen handen

  1. Een niet zo beste ontwikkeling waarover de overheid zich best zorgen over mag maken Die adviseert nog steeds in de eerste plaats met de buren te gaan praten.Het is tot nu toe niet gebleken dat dit de oplossing is.Het omgekeerde is meestal het geval en doen de aangesproken stokers nog maar eens extra houtblokje op het vuur .M.a.w. met burengesprekken wordt de terreur vaak nog erger .En als de overheid daarna ook nog eens in juridische en buurtbemiddelingsprocedures aan de kant van de terreurstoker gaat staan , ja dan zijn de rapen gaar. Steeds meer mensen slaan op tilt van de opgedrongen rook. Ook, omdat steeds meer mensen zich gaan realiseren dat ze van die nostalgisch geurende houtrook geheid heel ziek gaan worden.Houtrook kent namelijk zo´n honderd kankerverwekkende stoffen .Die wil je niet in je huis of in je neus hebben.De kans dat een van deze stoffen op een gegeven moment “aanslaat” is dus groot. De hierboven genoemde tuinslang e.a. rook verdrijvende activiteiten zijn met deze vooruitzichten op een of andere vorm van kanker , nota bene door toedoen van je buren, nog behoorlijk milde middelen on je gezondheid te verdedigen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s