Vuurkorf gooit roet in het eten

Het Meldpunt Rookoverlast krijgt in deze dagen vele e-mails en telefoontjes over vuurkorven.

Zo schrijft iemand: Het is nu na middernacht en onze buren hebben nog steeds de vuurkorf aan. Al onze slaapkamers stinken naar de rook. Wij hebben de buren hierop aangesproken. Maar gaven aan niet te willen stoppen. Ik heb de politie gebeld. Maar de politie heeft geen tijd om langs te komen.

Dit is een van de vele voorbeelden waarover wij wekelijks e-mails en telefoontjes over binnen krijgen. Mensen willen na een snikhete dag graag hun woning voorzien van koude lucht. Maar dat is dan niet mogelijk omdat een van de buren een vuurkorf aan heeft.

Het Meldpunt Rookoverlast is van mening dat de landelijke televisie met reclame’s waarin vuurkorven en tuinkachels in beeld worden gebracht moet stoppen. Ook in tv programma’s zie je steeds vaker een vuurtje in beeld. Zelfs bij de Rijdende Rechter. Het lijkt erg gezellig maar helaas worden de nadelen er niet bij gezegd.

Klachten wat mensen krijgen van houtrook:

Mensen met een chronische longziekte zoals astma of COPD (chronische bronchitis en longemfyseem), maar ook gezonde kinderen en ouderen, ondervinden de meeste
klachten door houtrook. Zij kunnen benauwd worden, veel moeten hoesten of een
verslechterde longfunctie krijgen. Ook kunnen mensen last krijgen van hun ogen.Bij hoge blootstellingen kunnen de klachten lang aanhouden, ook als de blootstelling al is beëindigd. Hierdoor worden deze mensen belemmerd in hun dagelijkse leven.


4 reacties op ‘Vuurkorf gooit roet in het eten

  1. Programma maandagavond gezien van Anita Witzier? Ging over longziektes en mensen die niet gestopt waren met roken.

    Wat een ellende.

    Als de politie niet komt gewoon  de brandweer bellen of de Milieudienst.

    Like

  2. Nou succes, zelfs dat werkt niet, althans niet in Alkmaar . Ik mag de politie en brandweer niet meer bellen als ik brandlucht ruik op straffe van een boete. De milieudienst hier in Noord-Holland ( RUDNH) functioneert al helemaal niet Ze zeggen doodleuk niets te ruiken en niets te kunnen doen omdat de gemeente daarvoor geen toestemming geeft. Ook al wordt er in achtertuinen plastic en afval verbrand. VROM is ontmanteld,de echte deskundigen monddood of werkeloos Milieudienst bellen tegen vuurkorf en houtkachel heeft dus geen enkele zin want daar werken alleen mensen zonder reukvermogen. http://www.stichting-jas.nl/2017/04/week-16-met-de-rud-en-handhaving.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s