VVD blokkeert houtrook discussie in de gemeente Tytsjerksteradiel

De FNP wilde vragen stellen over houtrookoverlast. Echter de VVD ging deze discussie blokkeren in de gemeenteraad. Zij onderbrak de FNP met de opmerking dat het al eens eerder was besproken. Het Meldpunt Rookoverlast heeft uit de gemeente Tytsjerksteradiel ernstige meldingen van rookoverlast. Een gedupeerde wordt zelfs uitgerookt en het ziekenhuis in gestookt.

Reactie van de VVD Tytsjerksteradiel:

De VVD wil idd geen extra regels bovenop de huidige regels. Mensen kunnen niet alles verbranden in hun kachel. Daar zijn gemeentelijke regels voor.

U heeft het over houtrook. Wij zijn niet tegen het verbranden van hout. Houtkachels kunnen helpen het verbruik van fossiele brandstoffen en energie naar beneden te brengen.

Vriendelijke groet,

Nynke

 

Advertenties

Een reactie op “VVD blokkeert houtrook discussie in de gemeente Tytsjerksteradiel

 1. Het venijn zit ook nu weer in de laatste regels van mevrouw Nynke , vertegenwoordigster van de VVD Tytsjerksteradiel (wie is zij, wat is haar functie, opleiding , educatie?) :

  ” Wij zijn niet tegen het verbranden van hout. Houtkachels kunnen helpen het verbruik van fossiele brandstoffen en energie naar beneden te brengen”

  Dit is wat men de CO2 leugen noemt.Een leugen wereldwijd in omloop gebracht door de malafide houtkapindustrie en kachelhandel,.Ja ook zogenaamd gerenommeerde handelaren doen hier aan mee. Een vrijbrief en afspraak om alles wat los en vast zit te verbranden en parallel hieraan bouwbesluit 7.22 en milieuwet .330 bewust ongeschikt te verklaren, wetten die milieudelicten tegen kunnen gaan. Dit om de CO2 uitstoot onder
  druk van de EU in cijfers op papier omlaag te brengen maar helaas niet in de praktijk .Economie gaat hier bewust ten koste van mensenlevens.
  Zie ook : http://houtrook.nl/de-houtleugen-die-holzluge/

  Het verspreiden van leugens ten gunste van economisch gewin kan alleen maar als je als overheid zorgt dat er ambtenaren en personen bij overheidsinstanties werkzaam zijn die nergens verstand van hebben Maar die wel denken de wijsheid in pacht te hebben.De politiek werkt hier aan mee of heeft zich als milieuminnende partijen op slinkse wijze in de val laten lokken, vaak door middel van subsidies.
  Zie ook : http://www.stichting-jas.nl/2017/04/week-16-met-de-rud-en-handhaving.html

  De VVD , de grootste (ook letterlijk) graaierspartij van Nederland is hierin kampioen.
  Tel daar belangenverstrengeling bij op, zoals samenwerking tussen burgemeesters , wethouders en plaatselijke groothandelaren in houtkachels.
  De houding van de VVD in Groningen ism de NAM spreekt ook voor zich.

  Deze domheid en graaihonger is niet uniek. Het wegkijken bij houtrook is slechts het topje van de ijsberg van nog smeriger praktijken: collaboratie en misbruik van ambtenaren die de wet naar behoefte herinterpreteren en daarin niet teruggefloten worden door de ministeries ondanks zeer duidelijk rechterlijke uitspraken.
  Zie ook : https://demonitor.ncrv.nl/lokaal-bestuur/gemeente-grijpt-niet-in-bij-illegaal-bedrijf-omwonenden-met-stomheid-geslagen

  Zolang deze smerige praktijken door onze (nota bene zelf gekozen ) regering worden gedoogd en de burgers geen vuist maken om recht af te dwingen zal er ook wat houtrook betreft niet snel iets verbeteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s