Politie handhaaft niet op giftige rookwolken

Het Meldpunt Rookoverlast heeft gevraagd naar het beleid van de politie inzake het verbranden van afval in houtkachels, open haarden, alles branders, vuurkorven, pelletkachels en tuinhaarden.

 

Er is geen beleid bij de politie waar het gaat om specifieke overlast als dit.

E.e.a. is namelijk nergens strafbaar gesteld bij mijn weten, misschien in een enkel geval in een APV. (overigens een paar weken geleden nog een item bij het programma de Rijdende Rechter) (red. Dit klopt niet wat de politie hier zegt)

 

Vaak zullen we in voorkomende gevallen een bemiddelende rol hebben tussen veroorzaker en degene die de overlast ervaart.

Bewijzen welke “giftige stoffen” verstookt worden in een houtkachel / open haard is nagenoeg niet te doen. (overigens is rook altijd slecht voor je gezondheid)

Het wachten is op wettelijke mogelijkheden, zodat de politie kan optreden. De politiek is dus aan zet.

Stoken ze in uw omgeving op sloophout of andere materialen? U kan hiervoor wel degelijk de politie bellen op telefoon 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Dan kunt u gratis bellen met: 0800-7000.

Wilt u ook ons meldpunt benaderen? Wij kunnen de meldingen dan registeren. U kunt ons bereiken op telefoon 06 49 13 77 77.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s