Politiek Veenendaal over houtrook

Het Meldpunt Rookoverlast krijgt diverse klachten uit de gemeente Veenendaal. Wij hebben contact gezocht met de politiek. Wij kregen de volgende reacties van overlast:

VVD Veenendaal over houtrook:

Met de door u bijgevoegde overzicht van meer dan 3000 landelijke klachten over houtrookoverlast kunnen wij helaas niet zoveel, omdat er verder niet wordt ingegaan op de aard van de incidenten en de periode waarover deze klachten zijn binnengekomen.
We vinden het heel vervelend om te horen dat u er met uw buren niet uit kunt komen en dat zij geen rekening met uw gezondheidsklachten willen houden. Wellicht biedt buurtbemiddeling bij u een oplossing?

Als VVD zijn wij van mening dat je rekening houdt met je omgeving en het samen oplost. Een verbod op stoken gaat de VVD dan ook te ver, dus wij zullen geen actie ondernemen om een gemeentelijke verbod voor Veenendaal in te laten stellen. Het stellen van eisen aan nieuwe kachels die op de markt komen (bronbeleid), goede installatie en voorlichting bij aanschaf en gebruik moeten voldoende zijn.

SP Veenendaal over houtrook:

Hartelijk dank voor het doorsturen van deze melding. Als SP zijn we van mening dat het stoken van vuurtjes in houtkachels, vuurkorven, barbecues e.d. moet kunnen, maar rekening houden met elkaar is een must. In het geval van deze melding is dat blijkbaar niet het geval.  Voor zover ik weet staat er in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) niets opgenomen over houtkachels e.d., dus heeft de melder geen juridische middelen om zijn/haar gelijk te halen.
Voor meldingen zoals deze raad ik aan om buurtbemiddeling in te schakelen. Dat kan van de gemeente.  Op het moment dat er regels rond het stoken in de APV staan, zal er meer mogelijk zijn.

CDA Veenendaal over houtrook:

Bedankt voor uw bericht over houtrookoverlast. De laatste tijd hebben wij van meerdere mensen vragen gehad over dit onderwerp. We hebben daar niet echt een standpunt over in ons verkiezingsprogramma of iets dergelijks. Naar aanleiding van de vragen zijn we wel aan het nadenken hoe we hier in een compacte en dichtbevolkte gemeente als Veenendaal mee om moeten gaan. Ik kan u dus nog geen concreet antwoord geven, maar mede dankzij uw bericht heeft het nu wel onze aandacht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s