Liberaal Wormerland over houtrook

In de gemeente Wormerland wordt niet alleen binnen maar ook buitenshuis gestookt op afval. Mensen kunnen hierdoor niet meer in hun eigen tuin zitten. Wie wil er nu midden in die rook gaan zitten?
We hebben de politiek in de gemeente Wormerland gevraagd naar wat zij hier van vinden.

Wij kregen van een raadslid deze reactie:
“ Bedankt voor de inbreng over rookoverlast. Ik wil u mijn persoonlijke mening geven over dit onderwerp. In eerste instantie wil ik opmerken dat uw betoog over overlast wat vaag is om te kunnen oordelen of er inderdaad overlast is. Het lijkt wel of men tegenwoordig overal last van heeft en alles maar wil verbieden. Vaak is het zo dat men klaagt over dat buren een houtkachel hebben maar dan zelf uitgebreid in hun tuin gaan staan barbecueën. Net zoals mensen die klagen over Schiphol van lawaaioverlast maar vervolgens wel op vakantie gaan met het vliegtuig. Natuurlijk moet je opletten met wat je stookt en een goed afzuig kanaal hebben en zorgen dat anderen er geen last van hebben maar een beetje tolerantie mag ook wel. Voor de goede orde: heb zelf geen houtkachel. Het begint een beetje op het rookverbod te lijken. Eerst een rookverbod in openbare gebouwen, waar ik ook voorstander van ben als niet roker, maar nu wil men thuis het roken ook al verbieden. Veelal door mensen die zelf gerookt hebben! Natuurlijk zal ik het onderwerp in onze fractie aan de orde brengen al zie ik nog niet goed wat u van ons verwacht.  Zodra wij ons standpunt hier over hebben laat ik u dat weten.`
Aldus een raadslid van de gemeente Ommeland waarvandaan ook een aantal klachten op onze site terecht kwamen. Dit is zo ongeveer overal de gang van zaken: bagatelliseren door het maken van niet ter zake doende vergelijkingen. Het feit dat er met het verbranden van afval, giftige stoffen vrijkomen waar een chemische fabriek bij zou verbleken wordt totaal van tafel geveegd. Uiteindelijk is alles een gevolg van gebrek aan controle en handhaving op het stoken van hout, iets waar alle gemeentes in Nederland mank aan gaan.


Een reactie op “Liberaal Wormerland over houtrook

  1. Te dol voor woorden. Ben overigens benieuwd wat het standpunt is van de gemeenteraad in deze kwestie. De wethouder reageert namelijk op persoonlijke titel. Wordt de mening van de wethouder aan de gemeenteraad voorgelegd?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s