Visie houtrook ChristenUnie tweede kamer

Het Meldpunt Rookoverlast heeft de ChristenUnie gevraagd naar haar standpunten inzake houtrook.

Zij schrijven als volgt:

Wat vind de ChristenUnie dat mensen stoken op geïmpregneerd hout waarbij Chroom VI en Arsenicum vrijkomt?

“Het is verboden om andere zaken zoals geimpregneerd hout te stoken. Er is veel overlast. CU vindt dat serieuze handhaving nodig is.”

De lokale ChristenUnie geeft aan dat handhaven te duur is:

“Een bijkomend probleem tegenwoordig is dat mensen elkaar niet meer durven aanspreken. Vroeger ging je naar je buurman en zei je “hé buurman kan dat niet anders?”. De beste handhaving is onderlinge sociale controle. ”

Wat moet je doen als je buren niet voor rede vatbaar zijn?

“Het enige dat je kunt doen is de politie bellen. Die moeten serieus handhaven bij een verdenking milieudelict. Maar dan heb je wel een burenruzie daarna. ”

Het Meldpunt Rookoverlast ziet dat de politie handhaven op miliedelicten niet als prioriteit ziet zoals het verbranden van geïmpregneerd hout. In de gemeente Alkmaar heeft de politie zelfs de opdracht om niets met deze meldingen te gaan doen.

“Als daar een expliciete opdracht ligt om niet te handhaven, is het nieuws. Is dat al eens door een journalist opgepikt? ”

Er is hier al media aandacht voor geweest in diverse kranten.

“Zodra iemand het in de media krijgt, kunnen wij in Den Haag er Kamervragen over stellen. Als Tweede Kamer kunnen we ons niet bemoeien met casuïstiek die onder de lokale overheid valt. “laminaatinkachel


2 reacties op ‘Visie houtrook ChristenUnie tweede kamer

 1. Is de Christen Unie al eens verteld dat wanneer je buren aanspreekt op hun gedrag, ze vaak in de contramine schieten en zelfs meer gaan stoken.
  De tidj dat je elkaar aan kon spreken op elkaars gedrag is verleden tijd. We leven in het ikke-ikke-ikke en de rest kan stikke tijdperk.
  Het idee is leuk en ik wou dat het werkte in de praktijk, maar mensen zijn zo geindividualiseerd en voelen vaak geen wens om zich aan te passen als een ander overlast heeft, dat dit in de praktijk vaak niet werkt. Maar zelfs contraproductief is.
  Handhaven is te duur??
  Wat is een van de taken van de overheid? De burger beschermen.
  Handhaven is lastig. Wat goedkoper is en praktischer zijn betere regels.
  Een jaarlijkse controle bij alle stokers, tuinhaarden verbieden en daarna is handhaven best te doen.

  Like

 2. Vind ik ook , maar om een of andere reden willen ze er bij de overheid niet aan .Ondanks dat ze weten dat heel veel mensen hier heel erg ziek van gaan worden en trouwens al zijn . Terwijl ze er wel bij andere dingen behoorlijk bovenop zitten .Auto´s ,sigaretten, drankmisbruik noem maar op. Maar dit wat de hele bevolking van jong tot oud de komende jaren in lijf en leden behoorlijk gaat aantasten wensen ze niet te horen en te zien.Aandacht afleiden misschien? Het is eigenlijk een hele rare overheid die we nu tegenkomen .En een groot deel van de bevolking ( de 20% vuil en continue stokers)werkt gewoon mee aan deze ondergang .Die van zichzelf incluis. Ik snap het ook niet meer.Tot de tijd van bezinning dus elke dag uw dagelijkse porties benzeen,benzopyreen ,ultrafijnstof en nog tientallen andere schadelijke stoffen.Wetenschappelijke rapporten vermelden al dat het niet bij de tien 15 stofjes blijft van de ” officiele ” lijsten.Het zal een medisch wonder zijn als je hier niet ziek van gaat worden de komende jaren.En dan heb ik het nog niet eens over al die honderden grote en kleinere biomassa -installaties die over het hele land zijn gepland……..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s