Meldpunt Rookoverlast vangt bot bij de verzoekcommissie Tweede Kamer

Het Meldpunt Rookoverlast wil graag dat het verhaal inzake Chroom VI in houtrook eerlijk verteld wordt. Daarbij hebben we een verzoek ingediend bij de tweede kamer. Het verzoek werd zonder motivatie afgewezen. Wij hebben gevraagd om welke reden onze melding niet in behandeling werd genomen. Hierbij de reactie:

“De Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven is niet bevoegd een klacht als verzoekschrift in behandeling te nemen die het gevolg is van een beleidskeuze, dat wil zeggen een keuze die door regering en parlement is gemaakt. De commissie behandelt alleen klachten van individuele burgers voor zover die betrekking hebben op hun persoonlijke situatie en een bewindspersoon daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden.

Op de website van RIVM kunt u lezen dat het verbranden van bewerkt hout door particulieren niet is toegestaan. Verder adviseert RIVM hoe je het best uit het oogpunt van milieu en gezondheid met de verbanding van hout kunt omgaan. U zoekt de oplossing in toezicht en handhaving. U zult er begrip voor hebben dat overheden, zeker in dit tijdsgewricht, mankracht noch middelen hebben om hier enigszins effectief tegen op te kunnen  treden. Bovendien zullen zij doorgaans andere prioriteiten stellen als het om de inzet van toezicht en handhaving gaat. Wellicht kunt u bij uw gemeente nagaan of die in de Algemene Plaatselijke Verordening nog nadere voorwaarden aan houtverbranding door particulieren heeft gesteld. “


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s