Bedrijven geven behandeld hout gratis weg

Helaas zijn er nog steeds bedrijven die behandeld hout gratis weggeven. Met alle gevolgen van dien. Er komen zeer giftige stoffen in de lucht terecht. De stoker denkt misschien dat hij er geen hinder van heeft. Dit terwijl de schadelijke stoffen overal terecht komen.

Verschillende gemeenten geven voorlichting. Zo schrijven ze dat je alleen onbehandeld hout mag verbranden. Maar is dat voor de burger wel duidelijk genoeg? Wat is (on)behandeld hout? En hoe kun je dat herkennen?

Volgens de Raad van State kun je behandeld hout NIET herkennen! Bron: BEWIJS: Verduurzaamd hout is visueel niet te onderscheiden van onbehandeld hout

Overheid bagatelliseert het probleem

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende vermeld: Geïmpregneerd hout nooit verbranden

Geïmpregneerd hout nooit verbranden

Gooi geïmpregneerd hout nooit zelf op een vuurtje of in de open haard. Er komen dan ongezonde en milieuvervuilende stoffen vrij.

Hier wordt gezegd dat er ongezonde stoffen vrijkomen. Chroom-6 en arsenicum zijn niet alleen ongezond maar zeer schadelijk voor de gezondheid. Het woordje ‘ongezond’ vinden we hierin dan ook niet gepast. Verder geeft de overheid aan dat dit nooit mag gebeuren. Hoe wordt dit voorkomen?

Oproep

Graag willen wij weten of er in uw buurt hout gesprokkeld wordt van bedrijven. Want ons onderzoek begint bij u!chroom6houtrook3


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s