Omroep West zendt milieudelict uit

In Scheveningen werd een grote stapel pallets verbrand. Het evenement werd live uitgezonden op Omroep West. Wij vinden dat de Regionale Publieke Omroep (RPO) hiermee een verkeerd signaal afgeeft. Er komen grote hoeveelheden chroom-6 vrij. Chroom-6 is nog schadelijker dan asbest. Wij hebben de verslaggever van Omroep West hiervan op de hoogte gesteld. Hij gaf hier verder geen commentaar op. _85-3

Kijk verder op Chroom-6 in de lucht bij Omroep West

Informatie Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bestrijdingsmiddelen/vraag-en-antwoord/mag-ik-geimpregneerd-hout-gebruiken

Geïmpregneerd hout nooit verbranden

Gooi geïmpregneerd hout nooit zelf op een vuurtje of in de open haard.
Er komen dan ongezonde en milieuvervuilende stoffen vrij.


3 reacties op ‘Omroep West zendt milieudelict uit

  1. Reactie van de gemeente Den Haag over de vraag met het dumpen van afval in de zee:

    Nee dat doen we ook niet, al snap ik uw zorgen. Er is absoluut geen sprake van het dumpen van afval in de zee. De vreugdevuren zijn een belangrijke Haagse traditie en leveren uiteraard een behoorlijke schoonmaakklus op. Het gaat hier om twee (kleine) stukken op het strand, de rest van de 12 kilometer strand is uiteraard gewoon beschikbaar voor surfers en zwemmers, ook op 1, 2 en 3 januari.
    De restanten van de vreugdevuren opruimen vormen elk jaar weer een enorme klus. Dit jaar zijn om dit te verbeteren onder de vreugdevuren betonplaten geplaatst waardoor het verwijderen van restanten sneller konden plaatsvinden en minder vermenging met zand plaatsvond. De gehele brandhaarden zijn geblust, afgegraven en afgevoerd. Eén vreugdevuur viel dit jaar om, wat het gebied rond de brandhaard iets vergrootte. Elk jaar worden de restanten buiten de brandhaarden, een klein deel van de as van de kerstbomen en pallets, met een shovel richting zee geschoven. De spijkers worden daar uit gefilterd met magneten en de bodem wordt verder gereinigd middels de Beachcleaners. Dit zal nog de rest van deze week en een deel van volgende week gebeuren om een zo schoon mogelijk strand achter te laten, waarvan de eerste resultaten nu al zichtbaar zijn.
    Een mooi feest geeft een paar dagen overlast, maar alles wordt opgeruimd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s