Afval houtstook deel 2

Gisteren brachten we in het nieuws dat mensen stoken op afval en sloophout. Bewerkt hout met resten van verf , beits en menie zijn ruim voorradig en vaak gratis op te halen bij gemeentewerken, dubieuze opslagplaatsen en op Marktplaats. Hout dat op het eerste gezicht onbewerkt lijkt is vaak gewolmaniseerd of behandeld met insecticiden.Het spreekt voor zich dat als men dit gaat verbranden dat dit schadelijk is voor de gezondheid. Niet alleen voor de stoker zelf maar vooral voor zijn omgeving
Wij kregen vandaag nog meer foto’s opgestuurd van fout brandhout dat klaar ligt om verbrand te worden. Heeft u voor ons foto’s? Wij ontvangen graag foto’s op rookhinder@gmail.com . Stoken uw buren op afval hout? Dan heeft u een grote kans dat u later kanker krijgt. Mensen zien het momenteel niet als een gevaar omdat kanker misschien wel incubatietijd heeft van 20 jaar.
Het Meldpunt Rookoverlast benaderd regelmatig mensen uit de politiek. De ChristenUnie Waalwijk liet ons weten dat chips ook kankerverwekkend is. De gemeente Waalwijk krijgt 21 meldingen per jaar binnen inzake houtrookoverlast. De ChristenUnie Waalwijk liet ons weten dat zij dit niet veel klachten vinden. Ook wordt er in deze gemeente goedkoop gestookt op afval hout.

Stop chroom-6 en arseen in de lucht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s