Durf te melden

Geen zeurpieten!

Waarom melden mensen niet dat ze het erg benauwd krijgen of veel moeten hoesten? Mensen klagen niet graag over hun buren. Mensen die de rook vervelend vinden, maar (nog) niet ziek zijn, nemen de (ernstige) overlast voor lief. Hierdoor wordt er weinig bij de gemeente of GGD meldingen gedaan, maar hiermee zijn de negatieve effecten op de volksgezondheid niet verdwenen. Het Meldpunt Rookoverlast vindt dat de overheid de plicht heeft om de inwoners te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (hout)rook. Uit het voorgaande volgt dat de APV van de gemeente als effect kan hebben dat de veroorzakers van rook beter beschermd worden, dan diegenen die overlast ervaren of ziek(er) worden van de rook. Een APV kan in onze optiek een goede preventieve werking hebben. Dit zal de gesprekken met de burenonderling ook makkelijker maken.


3 reacties op ‘Durf te melden

 1. Van alles al geprobeerd, gemeente politie en de stokers zelf. Het stinkt in huis door de viezigheid die de buren stoken.Raampje open kan niet. Wanneer het afzuigapparaat boven het gas aangaat, komt de stank van buiten naar binnen.
  Lang geleden heb ik er werk van gemaakt en ’t resultaa twas; een weaarschuwing van de politie omdat ik de “stoker”erop aansprak, was ik een stalker en stalken is strafbaar! Ik mog de betrokkene er niet meer over aanspreken!. Onlangs nog eens geprobeerd via de gemeente. Die adviseerde mij de politie of de buren zelf daarvoor aan-te-spreken want zij kunnen dat niet handhaven. 100 jaar geleden moest men in Middelburg betalen voor ieder rookkanaal .Het is wel goedkoop natuurlijk om alle rotzooi in de allesbrander te gooien maar andere mensen worden er ziek van en in zo’n oud dorp hebben de meeste een kachel of open haard want het zijn (op een paar sociale woningen na) zeer oude woningen zonder cv. Sommige stoken de hele dag in de schuur (olie en sloophout ) waar de verf nog op zit z.g.een thuiswerker en beweert nog bij een milieu organisatie te werken ! Daar zou men ook eens gaan kijken, maar dat kijken heeft ook niets opgeleverd, Ik geef het op want raak er van in de stress.Ben naar Zeeland verhuisd voor een beetje frisse lucht maar wat hier allemaal de lucht in gaat, ’t is een grof schandaal;!
  Veel sukses toegewenst.

  Like

 2. Meneer van ’t Oost ? Woont u daar nog steeds ? Sluit u zich dan bij ons aan. Wij willen echt proberen regels te gaan afdwingen Er zijn op dit moment heel wat mensen in Nederland die die stank niet willen . Namelijk de meerderheid! Kijk maar eens naar de laatste peiling op http://www.rtvnh/nhpeilt. 65% wil die rookstank niet en het is maar 35% dat er maar op los wil stoken. Maar .ook ’s zomers is er geen rust meer door de vuurkorven e.a. stooktroep.. Het is op dit moment verworden tot een totale ongecontroleerde wildgroei aan verbranding.Men wijst bij de bestuurders graag naar vroeger , maar vroeger waren er wel degelijk regels ,Kijk maar naar de door u genoemde schoorstenen De meeste (jonge) bestuurders hebben triest genoeg geen enkel historisch besef meer en geloven klakkeloos in de mooie Anton Pieck-achtige nostalgische plaatjes van de commercie ( hout en kachelhandel.) Ook kan men om dezelfde reden veel mensen met gemak wijsmaken dat verbrand hout milieuvriendelijk is. De vraag is nog wel hoe we dat afdwingen effectief kunnen gaan realiseren Daarom hebben we iedereen nodig die met ons mee wil denken of actief bijstaan. Ook vragen we altijd aan gedupeerden die zich bij ons melden hun ervaringen van overlast te melden op http://www.milieuklachten.nl ( vinkje paasvuren,houtkachels) Liefst met een klein commentaar.

  Like

 3. Meneer van ’t Oost ? Woont u daar nog steeds ? Sluit u zich dan bij ons aan. Wij willen echt proberen regels te gaan afdwingen Er zijn op dit moment heel wat mensen in Nederland die die stank niet willen . Namelijk de meerderheid! Kijk maar eens naar de laatste peiling op http://www.rtvnh/nhpeilt. 65% wil die rookstank niet en het is maar 35% dat er maar op los wil stoken. Maar .ook ’s zomers is er geen rust meer door de vuurkorven e.a. stooktroep.. Het is op dit moment verworden tot een totale ongecontroleerde wildgroei aan verbranding.Men wijst bij de bestuurders graag naar
  vroeger , maar vroeger waren er wel degelijk regels ,Kijk maar naar de door u genoemde schoorstenen De meeste (jonge) bestuurders hebben triest genoeg geen enkel historisch besef meer en geloven klakkeloos in de mooie Anton Pieck-achtige nostalgische plaatjes van de commercie ( hout en kachelhandel.) Ook kan men om dezelfde reden veel mensen met gemak wijsmaken dat verbrand hout milieuvriendelijk is. De vraag is nog wel hoe we dat afdwingen effectief kunnen gaan realiseren Daarom hebben we iedereen nodig die met ons mee wil denken of actief bijstaan. Ook vragen we altijd aan gedupeerden die zich bij ons melden hun ervaringen van overlast te melden op http://www.milieuklachten.nl ( vinkje paasvuren,houtkachels) Liefst met een klein commentaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s