De uitgestelde moord in Nederland

Het Meldpunt Rookoverlast kreeg een e-mail van de VVD Zoetermeer:

Het onderwerp houtkachels in de tuin is al enige maanden geleden in de VVD fractie besproken en er wordt verschillend over gedacht. Dat geldt raadsbreed. Maar los daarvan snap ik de overlast die u ervaart en vooral ook de effecten daarvan. Ik deel uw mening, zeker als alle buren zo’n houtkachel in hun tuin zetten en die ook nog is gebruiken als een vorm van allesbrander en ook afval verbranden. Het lastige is dat dit in de APV geregeld zou moeten worden, want landelijk is dit absoluut geen thema en wettelijk zie ik binnen afzienbare tijd geen regels die het gebruik van deze houtkachels aan banden legt. Mocht er dan een meerderheid in draad zijn voor zo’ n verbod of regulering van het gebruik ik oprecht een gebrek aan handhaving voorzie. Mogelijk biedt overleg met uw buren een optie eventueel met gebruik van een bemiddelaar. De wijkpost of wijkagent zou daarbij behulpzaam kunnen zijn. Zeker een optie die het bekijken waard is, want mogelijk is er meer begrip bij u buren dan u op voorhand vermoedt.

Het Meldpunt Rookoverlast is zeer verbaasd dat er niet gehandhaafd kan worden. Is daar geen geldpotje voor? Moord mag niet in Nederland, maar uitgestelde moord mag wel? De kranten berichten zeer zeker over als er ergens mosterd- of chloorgas verspreidt wordt. Maar hoe zit het, dat er schadelijke rook verspreidt wordt?

Ten eerste gaat het RIVM uit van een gemiddelde blootstelling op jaarbasis. Piekblootstellingen doen er dus niet toe. Maar bij benzeen is elke molecuul al gevaarlijk.   Dit rapport is terug te lezen via rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2009/06/11/20090611-bijlage-voortgangsrapportage-px-10

Dus het RIVM maakt een gemiddelde van iets. Doen ze dat ook bij asbest? 144s00

Onlangs is er een persbericht van de werkgroep Rookoverlast verschenen:

http://www.maassluis.nu/nieuws/houtrook-grote-kans-op-kanker-door-chroom-6/

 


Een reactie op “De uitgestelde moord in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s