Platform Houtrook: 10% heeft hinder van houtrook

Volgens onderzoek van Milieu Centraal heeft 10% hinder van houtrook. Volgens een GGD-arts van het Platform Houtrook kan dat percentage lager worden. Als mensen goed stoken zou dat percentage veel lager worden liet de GGD-arts ons weten.

Het RIVM heeft een toolkit ontwikkeld om goed te stoken. De toolkit kunt u hier vinden: RIVM toolkit

Advertenties

7 reacties op ‘Platform Houtrook: 10% heeft hinder van houtrook

 1. 10%????
  Zeg maar gerust 50% !!!! Met de meer dan 1 miljoen vaak permanent gestookte houtkachels samen met de ook nog eens duizenden vuurkorven, vuurschalen, tuin/terrashaarden, pizzaovens, rookhuisjes en rook-BBQ’s, hottubs,balkonhaarden en andere onzin waarmee vooral heel veel kankerverwekkende houtrook en stank moet worden geproduceerd. En dat in een zeer dicht bevolkt minilandje als Nederland. WAANZIN !!!!

  Like

 2. Dat Nederland vergiftigt wordt door fijnstof uit vliegtuigen en slijtage van autobanden hoor je niemand.
  De farmaceutische industrie doet er ook een flinke schep aan zogenaamde medicijnen bij waar je met goedvinden van de overheid gerust aan dood mag gaan.
  Wat denkt u wat met belangen verstrengelingen aan troep aan ons voedsel toe gediende vergiften gedoogd wordt, zie E621 en andere zware vergiften.?
  Wat denkt wat met overheid goedvinden in cosmetica verwerkt wordt uit afval van de petrochemische industrie?
  Wij worden dagelijks vergiftigt door overheid en industrie en mensen zeuren over houtrook, kijk om u heen en haal die oogkleppen weg en wordt wakker.

  Like

 3. Menner Joshua.
  Het is allemaal waar hoor, wat u beweert.
  Des te idioter dat u dan houtrookklachten zeuren noemt.
  Dus omdat er al overal gif in ons wordt gepompt is houtrook opeens niet erg meer??
  Afgezien van negatieve gezondheidsaspecten zit er ook een grote treiterfactor in het stoken van hout .
  Omwonenden ondervinden namelijk door de directe geur en rookoverlast behoorlijk wat klachten .
  Ach, de eigenlijke reden van al die opwinding over houtrook is het tegenwoordig alom aanwezige gebrek aan vermogen tot medeleven met een ander “Wat u niet wilt dat u geschiedt , zo doet dat ook een ander niet (aan) “….luidt een oud spreekwoord.
  Veel mensen, vooral houtstokers, begrijpen dat niet meer helaas.

  Like

 4. Meneer L.Vos,
  Zelf heb ik zwaar copd en er wordt ook bij ons in de straat gestookt, dat het niet belangrijk of gebagatelliceerd of getreiterd wordt heeft u mij niet horen/zien schrijven.
  Wel heb ik het over gevaren gehad waar je niemand over hoort zeuren.
  Jaren lang ben ik op de fiets naar mijn werk gegaan altijd langs de snelweg gereden, nooit werd er ook maar over gewaarschuwd door overheidsinstanties dat er fijnstof , lood resten of asbest gevaar was.
  Ook heb ik jaren met asbest gewerkt met goedvinden van, u raad het wel ,juist die zelfde wegkijkende overheid, maar dat begrijpen velen niet, want onze overheid is er voor het volk toch?
  En wij moeten klagen bij die zelfde overheid over treiterende, egoïstische mensen die hout stoken, u begrijpt zelf vele oorzaken als veroorzakers van longziekten niet.

  Like

 5. Joshua. Als ik het goed begrijp dan maakt u zich grote zorgen om alle in uw reactie opgenoemde feiten waar de overheid de gevaren van verzwijgt of bagatelliseert.Tot de komma van de laatste zin kan ik u volgen en hier volledig mee instemmen, maar daarna raak ik even de draad kwijt van uw betoog. U heeft COPD? Nou dan moet u maar niet wonen waar ik woon.Vanavond rook het hier naar verbrand plastic dat iemand weer in zijn vuurkorf of allesbrander gooide.Het sloeg direct op mijn ogen en longen.Dat heb ik zelfs bij asbest en verkeersfijnstof (nog)nooit opgemerkt. Hout( of eerder troep) stoken geeft dus niet alleen op lange termijn vreselijke effecten maar ook directe malaise en benauwdheid. Er kan op zijn minst worden afgedwongen goed toezicht te houden op wat mensen zoal menen te moeten verbranden zoals vanavond hier. Wij hadden een paar jaar geleden, toen niemand hier nog zo te keer ging met die stooktroep, een brand bij Dercotransportbanden. De stank was niet te harden .Er reden geluidswagens met de mededeling ramen en deuren dicht.Maar als een particulier tegenwoordig hetzelfde flikt zijn alle instanties doodstil…….Hout ( en was het maar altijd schoon hout ) stoken is helemaal niet nodig tenzij onze gasleidingen door rampen of oorlog worden afgesloten .Zelfs terug gaan naar kolen is dan minder belastend dan wat er nu gebeurt.

  Like

 6. L.Vos, U heeft helemaal gelijk dat veel mensen denken alles maar te kunnen stoken, dat zijn de gekken die niets met een ander op hebben.
  Als er gewoon schoon hout gestookt wordt en geen mist of een windvrije dag, is er weinig iets van te merken dat er hout gestookt wordt.
  Maar er wordt weinig of geen rekening meer met de medemens gehouden, zoals u al eerder schreef, lijkt het inderdaad op treiteren en egoïsme.
  Ook de overheidsinstanties hebben niets met onze gezondheid op, en hebben liever dat wij snel opgeruimd zijn, juist dit zijn de grootste hypocrieten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s