Uitslag poll houtrookhinder

Bijna 500 mensen hebben de poll ingevuld op onze website. Wij bedanken de mensen die de poll hebben ingevuld. 47 stemmers gaven aan dat ze goede ervaringen hebben met het aanspreken van de buren met betrekking tot hun stookgedrag. Maar helaas het merendeel heeft een gesprek geen zin gehad. Dit geeft een ander beeld dan wat Milieu Centraal aangeeft. Milieu Centraal geeft aan dat 23% van de stokers niet bereid is om hun stookgedrag aan te passen. Volgens wethouder van de Christen Unie dien je in verbondenheid een gesprek aan te gaan met je buren. De overheid geeft ons inziens een verkeerd signaal af: Als je een alles brander hebt waarbij de pijp uitkomt bij je slaapkamerraam dan mag dat. Als er regels komen dan zullen de gesprekken met de buren makkelijker worden. Immers regels hebben ook een preventieve werking.

Heeft buurtbemiddeling zin? Helaas niet in Schijndel: Rookoverlast blijft Brabants Dagblad in schijndel

 

Advertenties

3 reacties op ‘Uitslag poll houtrookhinder

 1. Wij hebben twee vuurkorfstokers in de buurt. Ze zijn erover aangesproken maar ze stoken vrolijk door. Ik denk er wel eens aan om met een waterstraal het vuur te doven. Wij de vieze rook, de stokers zuiver water. Ik spreek ze er nog eens over aan, als dat geen resultaat op gaat leveren ga ik de gemeente om handhaving vragen.

  Like

 2. In de brief aan de gemeente dient u ‘verzoek tot handhaving’ te zetten. Om welke gemeente gaat het waar u overlast ervaart? Dan kunnen we de raadsleden informeren over de gevolgen van houtrookoverlast.

  Like

 3. Denk dat als de gemeenten niet handhaven inderdaad de tuinslang nog de enige acceptabele oplossing is.Moeilijker wordt het met houtkachels .
  Iemand een idee ????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s