VNG beslist over houtrookoverlast

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat beslissen over rookoverlast van houtkachels. Helaas worden vuurkorven/terrashaarden hier buiten gehouden. Het Meldpunt Rookoverlast vroeg af of de VNG wel contacten heeft met Het Platform Houtrook van de Nederlandse overheid die momenteel kennis opdoet over houtrook.

De milieucommissie (MEM) van de VNG bestaat uit wethouders van een aantal actieve gemeenten. Actief betekent niet automatisch:  met belangstelling voor houtrook.

In het Platform Houtrook zitten o.a. ambtenaren van een paar gemeenten. Dit zijn niet dezelfde gemeenten als die waarvan wethouders in de MEM-commissie zitten.  Bij mijn weten is er geen contact tussen Platform Houtstook en MEM-commissie.

Het zou toch handig zijn dat de VNG advies gaat inwinnen bij het Platform Houtrook? Eerder stond een bericht in het Reformatorisch Dagblad met de VNG. VNG gaf daarbij aan dat je niet kunt weten wie een houtkachel heeft. Plus dat ambtenaren dan snuffelend de wijk in moeten gaan om te constateren of er sprake is van geurhinder. Ook liet de VNG weten dat goed stoken de verantwoordelijkheid van de stoker is. VNG ziet regelgeving niet snel gebeuren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s