SP plak je huis af met rubbers tegen houtrook?

Het meldpunt Rookoverlast kreeg wel een heel bijzondere tip binnen van de SP Haarlem. Je huis afplakken met rubbers? Als je woning hermetisch al kunt afsluiten waar moet je dan de zuurstof vandaan halen, vragen we ons af.

Om te beginnen, ik rook niet en heb nooit gerookt. Dus ik weet eigenlijk niet wat het is om het te moeten missen. Ik heb dus makkelijk praten,in deze.
Wel zie ik dat er veel mensen zijn voor wie dit een rust punt in hun leven is. Wie ben ik om ze dat te ontnemen? Ik vind het jammer, in de eerste plaats voor hun zelf, dat er mensen zijn die dit echt nodig hebben. En ik ben bang dat dit zeker de eerste jaren nog wel zo zal blijven.

Dan komen we op de vuurkorven e.d. De SP staat voor de vrije keuze van levenswijze.
Natuurlijk moeten andere mensen daar geen overlast van hebben. Maar als je op je balkon of in je tuin wil roken,dan moet dat kunnen. Dus als je weet dat jou kindje niet tegen de lucht kan van b.v open haard, vuurkorven of sigaretten rook. Dan zorg je dat het aan de kant van het huis slaapt waar er geen last van is. Of sluit je de ramen goed af. Met extra rubbers of zo.
Een vakman moet dat probleem kunnen oplossen.

Soms vergt dat aanpassing voor beide partijen. Maar dat is nu eenmaal een onderdeel van de samenleving. Nemen en geven.

Ik speel b.v graag piano. Mijn buurkinderen zouden daar last van kunnen hebben. Dus in overleg met hun moeder speel ik op de tijden waarvan ik weet dat zij er geen last van hebben.
Als ik een feestje of andere gelegenheid heb, dan geef ik dat aan en dan is het aan hun of ze er voor kiezen thuis te blijven of niet. En genieten van mijn piano spel.

Ik begrijp heel goed dat dit niet het antwoord is waar u op zit te wachten, maar dit is wel de lijn die de SP volgt. Leven met en voor elkaar.


2 reacties op ‘SP plak je huis af met rubbers tegen houtrook?

 1. Ach ja, dat is ook de reden dat de SP bij mij nooit aan de beurt zal komen in het stemhokje. Waar komt SP ook al weer vandaan? Tja, van de Communistische Partij. Dat horen zij niet graag!. Een beetje de volgers van Poetin en consorten.
  Lekker hoor, rubbers dichtplakken. En als je de hond moet uitlaten? Dan kan je zeker stikken in de rook van de buren.
  En wat te zeggen van het binnenklimaat? Alles dicht betekent ziek worden zonder frisse lucht. Ideaal voor bacteriën.
  Deze SP-er kan beter zijn paspoort inleveren en in het oude Oost-Europa een nieuw paspoort halen.

  Wij hebben hier een andere maatschappij, waarbij rekening houden met elkaar betekent, dat je de ander geen overlast aandoet, en al helemaal niet de gezondheid van een ander in gevaar brengt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s