Gratis brandhout uit Apeldoorn?

Even Apeldoorn bellen. Gebeld met Omnisport. Maar die blijkt geen commentaar hier op te willen geven. Zij verwijzen door naar de gemeente Apeldoorn. Zij verwijzen vervolgens door naar een aannemer uit Alkmaar. Maar die weet nergens van. De gemeente Apeldoorn krijgt momenteel vele telefoontjes binnen over het mogelijk ongeschikte brandhout. Mocht het hier gaan om geïmpregneerd hout dan is dat zeer kwalijk. Dit is kankerverwekkend. 10% van het hout is slechts geverfd liet de aannemer weten die het meldpunt sprak. Dat is dus 6km geverfd hout! Er is namelijk 60 km hout weggegeven. Het ontdoen van chemisch afval is natuurlijk niet toegestaan.

 

Zie verder Gratis brandhout bij Omnisport?

 

Het meldpunt Rookoverlast heeft de politiek in Apeldoorn benaderd wat zij vinden van deze gang van zaken:

 

CDA Apeldoorn:

Dank dat u zich tot de gemeenteraad wendt. Ik las het bericht ook, en ben met u van mening dat het stoken van behandeld hout mogelijk risico’s voor de volksgezondheid met zich mee kan brengen.
Daarom zal ik de verantwoordelijk wethouder om een reactie vragen en deze aan u doorgeven. Wij zijn als CDA fractie niet gekant tegen houtstook, maar we moeten de gevolgen voor mens en milieu wel onder ogen zien.

Partij voor de Dieren Apeldoorn:

Ik stel vanavond een vraag bij het vragenuurtje in de raad.

Is er controle geweest bij het gratis afhalen  van het hout van de wielerbaan/Omnisport afgelopen dagen. 10% van het hout is n.l. geverft en had niet zo weggeven mogen worden dit  i.v.m. de volksgezondheid en milieu.

 

 


6 reacties op ‘Gratis brandhout uit Apeldoorn?

 1. Note redactie: De aannemer uit Alkmaar geeft aan hier niets mee van doen te hebben. Hij krijgt vele telefoontjes. De oorzaak hiervan is dat de gemeente Apeldoorn een foutief nummer uit Alkmaar heeft gegeven.

  Like

 2. Het CDA Apeldoorn liet ons het volgende weten:

  Vanavond heeft de wethouder in de gemeenteraad meegedeeld dat slechts onbehandeld hout kon worden opgehaald. Behandeld hout is naar instellingen gegaan als timmerhout.

  Like

 3. Ook deze ambenaar is dus niet op de hoogte wat er gebeurd met hout na verbranding. Gelijk maar documentatie sturen wat de gevolgen er van kunnen zijn. Schandelijk gewoon. Kan hij zijn huiswerk gelijk lezen en hopelijk er lering uit trekken.

  Like

 4. Wat is dat voor een gemeentebestuur dat zogenaamd foute telefoonnummers doorgeeft ? O.a. van die betrokken aannemer in Alkmaar? Wie is eigenlijk op het idiote idee gekomen om dat hout weg te geven als brandhout? De aannemer uit Alkmaar, dat domme gemeentebestuur of iemand anders die er stiekem een slaatje uit wilde slaan? ? Weggeven van sloophout gebeurt in de gemeente Alkmaar dagelijks, onderhands , geen enkele controle net als in dit geval. Dus ik zie het lijntje wel. Nu bekend wordt wat er met dat hout is gebeurd of gaat gebeuren zou je toch op zijn minst verwachten dat de gemeente Apeldoorn bij de eerste en beste klacht over stankoverlast stevig handhaaft en er een fikse boete op zet .Of nog beter die kachels en vuurkorven etc verwijdert. Ze kampen in Apeldoorn al jaren met klachten over stankoverlast omdat de gemeente ook al jaren categorisch weigert iets te ondernemen. Dus dit is echt niet nieuw voor ze. En de bewering dat er alleen onbewerkt hout zou zijn weggegeven is weer zo’n voorbeeld van onderschatting en respectloosheid tegenover de gedupeerde burger: in zo’n wielerbaan kan namelijk helemaal geen onbewerkt hout verwerkt zijn anders was dat ding al jaren geleden meteen verrot geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s