Zijn houtrook gedupeerden zeurders?

Het meldpunt Rookoverlast krijgt regelmatig telefoontjes binnen over houtrook gedupeerden. De overheid verwacht dat de burgers het onderling gaan overleggen indien ze overlast ervaren. Vaak krijgen de gedupeerden nul op het rekest.

Volgens het woordenboek Van Dale betekent zeuren:

zeu·ren (zeurde, heeft gezeurd)1vervelend praten (over kleinigheden); zaniken2langdurig aanhouden om zijn zin te krijgen: wat zeuren die kinderen3(van pijn) lastig en aanhoudend zijn– See more at: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=zeuren&lang=nn#.VyJ80dSLTow

Dit betekent dus dat houtrook gedupeerden of aanhoudend blijven klagen. Of lastig zijn. Daarnaast veroordelen de stokers dat het over kleinigheden hebben.

Alle situaties zijn niet waar. Immers als iemand migraine heeft, kan dat zeer ernstig zijn. Dan is het beslist geen zeuren dat iemand zijn of haar werk niet goed kan doen. Wel nu als iemand het verschrikkelijk benauwd krijgt? Of zeer veel hinder krijgt aan de ogen? Het afdoen dat het zeuren is: dat is een zwaktebod en geeft aan dat de ander geen inlevingsvermogen heeft. De geschiedenis herhaalt zich, met roken werd je vroeger ook uitgelachen als je daar hinder van had.

In houtrook zitten zo’n 26 schadelijke stoffen. De bron van fijnstof door de Nederlandse overheid wordt ontkend. Zolang goede voorlichting ontbreekt zullen de mensen voorlopig blijven geloven dat die hiervan hinder hebben een zeur zijn. Een hardnekkig vooroordeel. Het RIVM heeft ergens op een website een toolkit liggen om goed te gaan stoken. Maar daaraan wordt geen ruchtbaarheid gegeven. Echter de politiek moet iets doen en dat hebben ze gedaan. Zo op het eerste gezicht lijkt een vuurtje onschuldig. Maar als iemand zich verder gaat verdiepen in de materie zou die meer begrip moeten opbrengen van de gedupeerde.

Advertenties

2 reacties op ‘Zijn houtrook gedupeerden zeurders?

 1. Het is nog veel erger.
  De overheid ontkent het niet, maar men weet het donders goed, doch DOET ER NIETS MEE.
  Dat is hetzelfde als EEN BEKENDE INBREKER laten lopen, zodat hij nogmaals zijn gang kan gaan.
  Ook bij Houtrook is dat het geval.
  Een zware inbreuk op de gezondheid van omwonenden en men kan het niet ontlopen.
  Houtrook bevat verschillende voor de gezondheid gevaarlijke stoffen, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5 en benzeen.
  Heb je een nieuwbouwwoning met mechanische ventilatie, dan heb je dubbel pech. De giftige stoffen worden je woning ingezogen.
  De bijdrage aan fijnstof PM2.5 is door het schoner worden van het verkeer ondertussen groter dan de bijdrage door dat verkeer.
  En maar roepen dat het verkeer nog schoner moet. Dat wordt het van zelf wel. Maar de dezelfde mensen die roepen dat het verkeer schoner moet, steken thuis de open haard of vuurkorf aan. Hoe hypocriet kan men zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Nu worden alleen nog de sigaretten en asbestfabrikanten aangeklaagd vanwege hun misdadige gedrag , straks de houtkachelhandel ? Die maakt ism de overheid ook mensen ziek door biomassa en het toestaan/stimuleren van particuliere houtstook in dichtbevolkte wijken.
  De geschiedenis herhaalt zich altijd ! Houtkachellobbyisten ,medeplichtige burgemeesters ,gemeenteraadsleden en ambtenaren, wegkijkende artsen en gezondheidsdiensten: eens komt de tijd dat u hierop wordt aangesproken.Wat was uw aandeel ? .
  Omdat nu veel op internet wordt vastgelegd zullen namen en daden nog beter worden onthouden dan voorheen.
  Eens zal het u geld gaan kosten, veel geld. Zo maar mensen ziek maken dat vraagt om moeilijkheden
  Houtrook krijgt je ongevraagd door je huis gejaagd en gratis cadeau bij het wandelen en je hond uitlaten.Van je eigen buurman of buurvrouw .want die mag blijven stoken van onze overheid .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s