Handvol meldingen houtrookoverlast

Meldpunt Rookoverlast heeft onderzocht hoeveel meldingen de 393 gemeentes in Nederland zoal binnenkrijgen aangaande houtrookoverlast. De teller blijft vaak hangen bij 5 klachten per jaar. De gemeente Katwijk heeft het hoogst aantal meldingen met 30 houtrookoverlast klachten per jaar. Meldingen worden niet altijd in behandeling genomen. Zo verwacht de gemeente dat je eerst je buren op hun stookgedrag hebt aangesproken. Als je dit niet hebt gedaan, dan doet de gemeente niets met de klacht. Verder blijkt dat de meldingen die bij de politie binnenkomen niet gedeeld worden met de gemeente.

Het meldpunt Rookoverlast vermoed dat mensen vaak niet weten dat je bij de gemeente terecht kunt voor stankoverlast. Daarnaast is het een grote drempel om je buren hierop aan te spreken. Zij zijn dan bang voor burenruzies.

Doordat er weinig meldingen binnenkomen lijkt houtrookoverlast geen grote politieke issue te zijn. Het is van belang dat houtrookgedupeerden zich gaan verzamelen.

 


3 reacties op ‘Handvol meldingen houtrookoverlast

 1. Zojuist de ZMF ingelicht over de stank van de buren die van 8 tot 5 uur in hun schuur met een allesbrander bezig zijn thuis.Hij zegt thuis te werken bij een milieu organisatie en zou in’t verleden me tde dood bedrijgt zijn in een uitzending van een regionale omroep toen hij nog bij de ZMF werkte. De schoorsteen van de schuur is te kort dus is de rook voor mij bijna op neushoogte.Ramen dicht, was in de droogtrommel en wachten tot ze klaar zijn met stoken.Aanspreekbaar zijn zij niet, schreeuwen iets raars en gooien de hoorn er weer op.Van de gemeente, politie, longfond, milieubewegingen….
  Het is een corrupt zooitje in nederland en vechten tegen de bierkaai!
  Let eens op de t.v.uitzendingen over “wonen & leven” er komen altijd barbequ, open haarden en allesbranders aan te pas terwijl in de periode ná de oorlog iedereen zijn kachel inruilde voor cv.
  WE GAAN GEWOON WEER TERUG NAAR AF!

  Like

 2. Hi !

  We also struggle in France with woodsmoke (no regulation at all), we feel very lonely. Most of the French don’t take the problem seriously because “woodsmoke is natural/traditional, so it’s good”. You would really help us by showing that many people around the world struggle with that issue. Please add a comment in your langage on this video (subtitle) that would say for instance “I’m living in XXX and support a wood burning regulation, because wood smoke are dangerous”. https://youtu.be/cGTMTb0N7SA

  Why should we regulate wood fire? regulate http://www.rscmovement.org/en/469-why-regulate-the-wood-fire

  Like

 3. De VVD vindt regels voor houtrookoverlast dus helemaal niet nodig.
  Iedereen moet maar weer eens leren een beetje “normaal”te doen.
  En als dat niet lukt ?
  En wat is normaal eigenlijk volgens de VVD.?
  Wat doe je dan met buren die het op deze mooie lenteavond nog nodig vinden de houtkachel te stoken .
  Een politieagent nog wel.
  Die vindt dat ik niet moet zeiken ( ja, zo word je dat maar gezegd)
  Dat hij dat mag en dat er niks mis is met zijn stookgedrag.
  Hij weet precies hoe het moet en zijn schoorsteen is hoog genoeg.
  Niemand van de overheid zal met de instelling als die van de VVD dit gedrag van nota bene hun eigen personeel corrigeren
  En de rest van de buurt is te bang om iets te zeggen.
  Macht d.m.v houtrookterreur is bijkbaar erg lekker.
  Als wetsvertegenwoordigers zich al niks van hun medemens hoeven aan te trekken is dat voor de houtrookterrorist weer een forse aanmoediging om zich volledig uit te leven op zijn medemens.
  Waarvoor dank aan de VVD.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s