Geen houtkachels in woningen van Woon Friesland

Olie-, kolen-, houtkachels, openhaarden en allesbranders

Vanaf 1 januari 2012 staan wij olie-, kolen-, houtkachels, openhaarden en allesbranders niet toe in de woning. De rook kan fijnstof bevatten door een slechte verbranding en kan daardoor gevaar opleveren voor uw gezondheid. Ook zorgt de rook veelal voor stankoverlast bij omwonenden.


2 reacties op ‘Geen houtkachels in woningen van Woon Friesland

 1. Geplaatst door houtrook op 14 februari 2015 En hoe is dat nu vier jaar later?……..Er werden ooit in die tijd hele ECO wijken opgezet zonder houtkachels en open haarden…na een jaar werden de eerste kachels al “gedoogd”En in Veenendaal heeft een woningbouwvereniging goede contacten met een timmerfabriek die “afvalhout “.levert. Ze zijn daar al jaren “dolenthousiast “. : http://www.ed.nl/economie/hout-stoken-populairder-door-hoge-prijs-van-gas-1.2396716 .De omwonenden helaas wat minder Houtkachel in trek bij woningcorporaties

  RCC Houtstoken mag niet milieuvriendelijk worden genoemd. BRON

  *UTRECHT* – Woningbouwcorporaties stappen steeds vaker over op houtkachels.

  Met name in bosrijke regio’s in Limburg, Brabant en op de Veluwe wordt overgestapt van gas op hout. De hoge gasprijs is de belangrijkste reden, maar ook het milieu speelt een rol. Huurders kunnen met houtkachelinstallaties jaarlijks 40 procent op hun energierekening besparen.

  In Veenendaal bouwt woningbouwvereniging Patrimonium een appartementencomplex met een centrale houtkachel. Die zorgt voor warm water en verwarming voor 74 gezinnen en een timmerfabriek in de buurt levert het hout.

  op zich een leuk onderzoekje en dat kan wel voor de TV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s