Bericht aan eigenaren van zonnepanelen

In 2030 zal bijna ieder huis in Nederland voorzien zijn van zonnepanelen .
Allemaal mooi,schoon en gesubsidieerd. Helaas is er nog een andere ontwikkeling die niet zo mooi is. Vanaf 2016 wil de overheid ook het stoken van hout gaan subsidieren.
Helaas gaan deze twee vormen van alternatieve energie niet samen.
Het stoken van hout  is voor veel mensen mooi,  maar het vereist nogal wat inzicht, discipline en vaardigheid. In Nederland is er geen stooktraditie en (nog) geen regelgeving. Hierdoor veroorzaakt roet van goedkope en slecht gestookte houtkachels een vuile aanslag op uw zonnepanelen Waardoor deze belangrijk aan rendement inboeten en zelfs kapot kunnen gaan. Weer een reden om het stoken van hout maar te laten voor wat het is…….
Hout stoken is niet CO2 neutraal en niet milieuvriendelijk ……

5 reacties op ‘Bericht aan eigenaren van zonnepanelen

 1. Hier zou de media bekendheid aan moeten geven. Juist wat betreft aanschaf zonnepanelen. Weer een catogorie benadeelden als het inderdaad klopt dat er schade aan zonnepanelen door kan ontstaan. Ben zeer benieuwd als er een stagnatie in de verkoop van zonnepanelen gaat komen.Hopelijk dat daar een oplossing ligt voor een strengere regelgeving houtstook./ met als gevolg Houtrook.
  Mag hopen dat de politiek eerder tot inzicht komt. Hoeveel bewijsmateriaal moet er nog aangeleverd worden.

  Like

 2. Zo net een mevrouw op T.V gezien in het VARA programma Kassa, o zo blij met haar gas besparende houtkacheltjes die haar hele huis verwarmden. Goedkoop joh !!!! Helaas had ze ook nog zonnepanelen waaruit ze niet zoveel rendement haalde als uit haar stinkkacheltjes.
  Misschien moest ze toch maar die kacheltjes eens wegdoen en het roet van haar mooie panelen afpoetsen.
  Typisch gevalletje nuttige idioot die spreekt voor de houtkachellobby.En de domme massa gelooft alles .Die hoort alleen maar “gas besparen “.
  Tegenactie houtkachellobby na programma TROS Radar “Gezellig Vuur, Zieke Buur” van 4 januari jl ??

  Like

  1. Ja ook gezien. Blijkbaar zat er niemand die zich ook maar enigzins verdiept heeft in de problematiek van de uitstoot van Houtrook. Mag hopen dat deze berichten ook Zeeland bereiken., zodat de mensen die alleen zonnepanelen hebben aangeschaft weten wat hun te doen staat.

   Like

 3. O ja en ook dit nog .
  Heb je toevallig een mooi rieten dak? Dan gaat dat door rook en roetaanslag ook maar een paar jaar mee i.p.v. van de gebruikelijke 30 jaar …..leuk toch die stokende buren ?.Je moet ze wat gezelligheid gunnen.! Afgezien nog van het brandgevaar door vonken uit een naburige houtkachelpijp, want stookgekken deinzen werkelijk nergens voor terug.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s