Alexander Pechtold promoot houtstook

Het zou hem een zeteltje kunnen kosten door te stellen dat bomen een verticale opslag van brandhout is. Tussen neus en lippen door vertelt Pechtold nog wel dat nat hout voor fijnstof uitstoot zorgt. In de VARA uitzending was daar weinig oog voor. Inmiddels hebben wij een brief geschreven aan de VARA. Wij vragen u ook een brief te sturen over de gevaren van houtrook. Wij kiezen niet voor een standaard brief zodat elk verhaal weer anders is.  Een postzegel is niet nodig, de VARA betaald voor u de verzendkosten.

Schrijf uw brief aan:
Vara t.a.v. De Wereld Draait Door/Zembla/Kassa
Antwoordnummer 3
1200 VB Hilversum of stuur een e-mail naar detvdraaitdoor@vara.nl Weet wel dat brieven beter gelezen worden dan een e-mailtje. Dezelfde brief kunt u tevens sturen naar a.pechtold@tweedekamer.nl

Brief naar D’66:

Democraten 66, Antwoordnummer 1966

2509 WB Den Haag

 

Indien u de uitzending nog niet heeft bekeken dan kan dat als nog:

Houtstook promoot

 


4 reacties op ‘Alexander Pechtold promoot houtstook

 1. Heb het al gezien. Te treurig voor woorden ook vooral wegkijken en geen deskundige(bv een longarts) aan tafel. Dhr. Pechthold mag zich schamen dat hij als politicus zich niet beter verdiept in . Wegkijken.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

 2. Ja die longarts beschamend …… en in wegkijken was dhr.Pechtold ook bij andere zaken altijd al goed.
  Bij DWDD weet men altijd heel goed hoe op de rand te balanceren. Zoals ook nu weer met dit domme gesprek over een boek dat hout stoken promoot en vooral de situatie in Noorwegen beschrijft . Noorwegen waar hout stoken in moderne wijken in grote steden niet eens is toegestaan al was het alleen maar vanwege het brandgevaar. Een land waarin echte mannen weten waar en hoe ze hout moeten stoken Namelijk midden in de grote Noorse bossen ver van de bewoonde wereld. Dus niet voor DWDD mietjes met een grote villa of boerderij in een buitenwijk van de stad die Nederland ondertussen al is geworden.
  Gelukkig blijkt wel uit zo’n dom gesprek dat hout stoken helemaal niet zo eenvoudig is als altijd door overheid en de kacheltjesboeren aan de dom gehouden massa wordt voorgespiegeld. Je hebt er blijkbaar een heel dik boek voor nodig . Helaas zonder nut . Want veel van de gezellige Nederlandse stookgekken zijn blijkbaar analfabeet. Zelfs een simpele “toolkit” van de gemeente komt niet bij ze binnen, laat staan een heel onzinboek met “stookadviezen” Hout, niet te nat, niet te oud, niet te vers etc etc, , Ook moet je het helemaal uit Finland halen en STOKEN ALS HET NODIG IS .Dus niet al je ouwe meubels er in en niet de hele dag de buren teisteren met een vieze brandlucht.Dat is geen stoken meer maar brand stichten en mensen ombrengen.
  Bij DWDD wordt zo ook nog eens goed duidelijk dat hout stoken in dichtbevolkt Nederland eigenlijk alleen maar iets is voor zielige machomannetjes als bepaalde politici , uitgerangeerde schaatsers en vrijwel onbekende voetbaltrainers. Mannetjes die worden gebruikt als promotiemateriaal voor het tegen alle milieuregels ingaande foute overheidsbeleid om allemaal maar stinkende biomassa (=hout) te gaan stoken. Mannetjes die daarvoor door de DWDD goed betaald worden Mannetjes met een groot ego en zo mogelijk nog grotere schijt aan anderen. Maar die donders goed weten dat je als stoker nu wel moet gaan uitkijken voor de fijnstoflobby! Nou doe dat maar want we komen er aan ! Die “angst” houden we er in.

  Like

 3. Klopt, en hout stoken is echt niet goedkoper dan gas, tegenwoordig betaal je zo maar 50 Euro voor een kuub. Dat stook je in 4 avonden op in een 5KW kachel, tenminste als je als een echte vent stookt en niet de zooi laat smeulen in een nieuwbouw woninkje omdat het anders te warm wordt.

  50 Eu = 100 kuub gas. Dat jast je CV er echt niet door heen, ook niet als het -20 is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s