VNG is van plan bouwbesluit (rookhinder) te gaan schrappen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is van plan om het  Bouwbesluit 7.22  dat rookhinder tegen gaat te gaan schrappen. De GGD’s hebben geadviseerd dat niet te gaan doen. De VNG had eerder in de Leeuwarder Courant (bron kunt u opvragen via onze website) aangegeven dat er niet te handhaven valt op rookhinder. De ambtenaren zouden snuffelend de wijk in moeten gaan. Bovendien weet je niet of iemand een houtkachel heeft. Dit zijn natuurlijk leugens van het VNG. Want waar rook is, is vuur! Het lijkt er sterk op dat VNG wordt aangedreven door de VVD: Vrijheid blijheid? Dereguleren is momenteel het beleid van de overheid. Wij zijn van mening dat er iets moet zijn dat de mensen beschermd. Helaas kun je als burger niet in contact komen met de VNG. Alleen gemeentes mogen communiceren met de VNG.


Een reactie op “VNG is van plan bouwbesluit (rookhinder) te gaan schrappen

  1. Alsjeblieft niet doen gewoon dat bouwbesluit laten staan, je hoeft er pas na eventuele klachten op te handhaven.
    Gemeente wordt wakker hier ligt een flinke bron van inkomsten men vervuilt ernstig mede inwoners ervaren veel overlast dus een compensatie in de vorm van stookheffing zou heel billijk zijn.
    Vraag is wel hoe serieus moet je een bouwbesluit nemen ? ik moest in mijn huis een WTW installatie plaatsen terwijl mijn buren houtkachels hebben dat ding trekt heel je huis vol rook.
    Probleem is volgens mij meer dat de ambtenaren die er over moeten beslissen zelf zo’n ding hebben en wees eerlijk een beter milieu begint nou eenmaal nooit bij jouw zelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s