Wat is uw ervaring met buurtbemiddeling of de wijkagent?

Wij hebben signalen gekregen op ons meldpunt dat een buurtbemiddeling bij houtrookoverlast niet altijd goed werkt. Zo kregen we signalen binnen dat de buurtbemiddeling bevooroordeeld is. Of dat de stoker niet mee wil werken aan de buurtbemiddeling. De overheid wil steeds meer gaan dereguleren. Dat betekent dat u overgeleverd bent aan de goodwill van uw buren. Dit terwijl het om ernstige gezondheidsklachten kan gaan van iemand. Wij als meldpunt proberen alle buurtbemiddelingen te gaan informeren over de gevolgen van houtrook. Tegelijk willen we van u signalementen horen over uw ervaringen met buurtbemiddelingorganisaties maar ook wijkagenten. Neemt u gerust contact op met telefoon 06 49 13 77 77. Deze lijn is elke dag geopend vanaf 9 tot 21 uur ’s avonds. De meldlijn is minder goed bereikbaar op de dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag tussen 12 en 16 uur.


Een reactie op “Wat is uw ervaring met buurtbemiddeling of de wijkagent?

 1. In Wijk en Aalburg ontbreekt elke expertise en dansen ze om de hete brei heen. Communicatie zetten ze gewoon op nul en als je lastig bent maken ze gewoon een dossier aan. Wijkagenten kennen de APV van Aalburg niet eens en staan werkelijk met hun mond vol tanden als iemand afval opstookt.
  Doordat expertise ontbreekt maken ze van een simpel probleem wat door iedereen goed te ruiken en waar te nemen is een heel lijvig rapport met totaal niet ter zake doende onderdelen. Controle aangekondigd, meten bij de verkeerde windrichting, cursus hebben als de overtredingen in alle hevigheid zich manifesteren. Bellen helpt niet, de onbeschofte ambtenaar knikkert gewoon zijn telefoon op tafel en laat je maar praten. Zonder kennis van zaken roept hij gauw discussie gesloten. Zuigt aantallen uit zijn hoofd kletst wat over vage subjectieve conclusies en heel B en W trapt erin.
  Aalburg heeft niet eens een beleid aangaande rookoverlast. Niks. En zo kunnen hardnekkige overtreders door onhandig gestuntel van het gemeentebestuur al 14 jaar lang ongehinderd hun gang gaan.
  Zowel politie als gemeente communiceren nauwelijks of helemaal niet. Dat de overtredingen nog dagelijks doorgaan interesseert hen helemaal niets.
  Raad persoonlijk benaderd.. Antwoord nul. Persona non grata? Begint er sterk op te lijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s