Brief Christen Unie rookoverlast

Het meldpunt rookoverlast heeft verschillende lokale politieke partijen aangeschreven. Daarin hebben wij vragen gesteld wat o.a. hun standpunt is over houtrook.

Hierbij de brief van CU Noord-Holland:

Wij ontvingen uw schrijven over de gezondheidsaspecten van houtrook. Om aan uw zorg over houtrook serieus aandacht te schenken heeft de fractie van de ChristenUnie Amstelveen over dit onderwerp vragen gesteld aan het college. Dit heeft plaatsgevonden in de vergadering van de commissie Ruimte Wonen Natuur (RWN) van dinsdag 1 december j.l.
Wij informeerden naar de mogelijkheden van burgers om hulp te krijgen bij conflicten naar aanleiding van houtstook en naar aanvullende regelgeving. Tevens hebben wij gevraagd of het college bereid zou zijn maatregelen te overwegen om bewuster stookgedrag bij de burger te bewerkstelligen, bijvoorbeeld in de vorm van voorlichting.
Wanneer zich conflicten voordoen in onze gemeente kan voor hulp een beroep worden gedaan op buurt toezichthouders. Aanvullende regelgeving is er niet. Helaas hebben onze vragen niet geleid tot extra maatregelen. Wij hadden dat graag anders gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s